Festival Roeg Klassiek

11 september, Natuurgebied 't Roegwold in SCHILDWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Roeg Klassiek is een kleinschalig festival waar klassieke muziek en natuur bij elkaar komen. Op ‘roege’ locaties in en rondom natuurgebied ’t Roegwold in Midden-Groningen vinden op zondag 11 september 2022 acht klassieke concerten plaats. In een boerenschuur, tussen het wuivende riet of in een sch...

Lees meer

Roeg Klassiek is een kleinschalig festival waar klassieke muziek en natuur bij elkaar komen. Op ‘roege’ locaties in en rondom natuurgebied ’t Roegwold in Midden-Groningen vinden op zondag 11 september 2022 acht klassieke concerten plaats.

In een boerenschuur, tussen het wuivende riet of in een scheepswerf kun je kijken en luisteren naar fantastische musici met een avontuurlijk repertoire: klassiek, maar dan net even anders. Al fietsend ontdek je onderweg het prachtige ‘t Roegwold.

Wil je je dag goed beginnen? Op zondag kun je ook op het festival ontbijten. Ben je het hele weekend in de buurt? Doe dan mee aan een van de leuke excursies op zaterdag. Veel concerten zijn buiten, in een tent of een boerenschuur.

Zo spelen gitaarvirtuozen Izhar Elias en Fernando Riscado sonates van Schubert vlak naast het Knuppelpad. De tien musici van Neo Fanfare 9 x 13 komen met een slapstickachtige en swingende voorstelling vol koper en slagwerk naar boerderij Hoog Hammen. In de loods van de scheepswerf in Woudbloem gebruikt James Oesi de prachtige akoestiek om Bach op de contrabas te spelen. En aan de boorden van het Schildmeer neemt hoboïste Pauline Oostenrijk bezoekers mee op een muzikale tijdreis.

Breed publiek
Festival Roeg Klassiek is net zo goed bedoeld voor liefhebbers van klassieke muziek, als voor wie nog nooit eerder een klassiek concert heeft bezocht. Het festivalsfeertje en het ‘roege’ karakter van de locaties, maken de concerten van Roeg Klassiek laagdrempelig. Er is keuze uit vier routes met elk een eigen programma. Wil je bijvoorbeeld sopraan Johannette Zomer niet missen dan kies je voor route C, wil je meedoen met De Slagwerkfabriek dan kies je route B. Welke route ook gekozen wordt, het programma is steeds heel breed en verrassend. Naast wat je mooi vindt ontdek je zo ook iets nieuws.

Laand van wotter, raait en lucht
Speciaal voor Roeg Klassiek is de voorstelling Laand van wotter, raait en lucht gemaakt, over de schoonheid van ‘t Roegwold. Fotograaf Wilco van der Laan vertelt met zijn foto’s het verhaal van de ongelofelijke veerkracht van de natuur en hoe na slechts enkele jaren een verbluffend aantal dieren dit gebied weet te vinden. Tim Nobel componeerde de muziek voor deze voorstelling, waarbij hij zich door de foto’s liet inspireren.

Hele weekend Roegwold
Naast het dagprogramma zijn er tijdens deze tweede editie van Roeg Klassiek meer activiteiten om van ’t Roegwold te genieten. Zo kun je op zondagochtend ontbijten bij het Dannemeer onder het genot van een optreden van conservatoriumstudenten. Op zaterdag is er een wildplukwandeling bij boerderij Hoog Hammen en ’s avonds een vleermuizenexcursie met de boswachter. Tot slot is een bezoek aan de voorstelling ‘Hollands Hoop’ op Hoog Hammen een mooie aanvulling op het programma.

Organisatie
Het festival is een initiatief van Stichting Noordgedacht en wordt ondersteund door de Provincie Groningen, de gemeente Midden-Groningen, het Cultuurfonds en Ontdek Midden-Groningen. Staatsbosbeheer Groningen is gastheer van het festival. Meer informatie over het programma en het bestellen van tickets is te vinden op www.roegklassiek.nl.

Lees minder

Links