Festival Veenhuizen: Bakkie Bach - De Koffiecantate

20 augustus, Koffiebranderij Koffielust in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een geestige mini-opera Bakkie Bach is een geestige mini-opera (De Koffiecantate van J.S. Bach) waarin vader Schlendrian zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoe...

Lees meer

Een geestige mini-opera

Bakkie Bach is een geestige mini-opera (De Koffiecantate van J.S. Bach) waarin vader Schlendrian zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil. Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie!

In de zomer van 2020 ontstond er, temidden van de eerste Coronagolf, een bijzonder initiatief; De Boerencantate. Deze muziektheatervoorstelling van J.S. Bach werd in het Nederlands uitgevoerd, o.a. op boerenerven en in stallen. De voorstelling werd een gigantisch succes. De Boerencantate werd meer dan 40 keer uitgevoerd en kreeg aandacht in de landelijke pers zoals De Volkskrant en het NRC en werd geprezen als één van de beste voorstellingen van 2020. Dat vraag natuurlijk om een vervolg: Bakkie Bach!

Klaartje van Veldhoven: sopraan, Mattijs van de Woerd: bariton, Pepijn Meeuws: cello, Renée Bekkers: accordeon

Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 12:15 - 13:00
za 20 augustus 2022 : 14:00 - 14:45

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Koffiebranderij Koffielust
Oude Gracht 4
9341 AB VEENHUIZEN
06 50604685