Festival Veenhuizen

19 augustus t/m 20 augustus, Centrum in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Laat je op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 verwonderen door klassieke muziek en verhalen tijdens Festival Veenhuizen! Uniek zomerfestival Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat je meevoeren langs de indrukwekkende ver...

Lees meer

Laat je op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 verwonderen door klassieke muziek en verhalen tijdens Festival Veenhuizen!

Uniek zomerfestival
Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat je meevoeren langs de indrukwekkende verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen. Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst een intiem festival met concerten, pop-up optredens, wandelingen en gezellige plekken voor een hapje en een drankje.

Een plek vol verhalen
Veenhuizen is een plek met veel verhalen. De voormalige Kolonie van Weldadigheid heeft een rijke geschiedenis en is zelfs Unesco Werelderfgoed. Raak gevangen door de muziek in de straten, in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op historische locaties, maak een literair-muzikale wandeling of word verrast door een concert vanaf je terrasstoel. Festival Veenhuizen blaast de verhalen van het dorp nieuw leven in.

Fuse maakt opnieuw avontuurlijk klassiek festivalprogramma
Ook het programma van deze vierde editie wordt weer samengesteld door Fuse (fusemusic.nl), de Nederlandse topformatie die bekend is als huisband van Podium Witteman. Voor Festival Veenhuizen maakt het zestal een avontuurlijk programma, een mix van ervaren muzikanten en aanstormende talenten die bruisen van de creativiteit. Met voor ieder wat wils: van de mooiste klassieke muziek en jazz tot wereldse volksmuziek, dans, poëzie en spannende kruisbestuivingen.

Kijk voor het complete programma op festivalveenhuizen.nl.

Prijzen variëren per concert, van vrij toegankelijk tot €39,50

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 19 augustus 2022 : 20:00 - 22:00
za 20 augustus 2022 : 10:00 - 23:59

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
€ 20,00