Festival Veenhuizen: De Formule en Spinvis

20 augustus, Centrum in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond van Festival Veenhuizen geniet je van twee concerten op twee verschillende locaties. Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond geniet je van twee concerten op twee verschillende locaties. In de Grote Kerk speelt Spinv...

Lees meer

Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond van Festival Veenhuizen geniet je van twee concerten op twee verschillende locaties.

Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond geniet je van twee concerten op twee verschillende locaties. In de Grote Kerk speelt Spinvis zijn concert ‘Oog in Oog’ en in de Koepelkerk speelt De Formule.

De Formule – Gevangen in de Formule
Gevangen in de Formule gaat over eenzaamheid en hoe je tijdens een zoektocht naar jezelf heen en weer geslingerd wordt tussen extatische hysterie en depressieve isolatie. Deze voorstelling is samen met regisseur Kenza Koutchoukali gemaakt rondom het pianokwintet van Dmitri Shostakovich en wordt uitgevoerd door ensemble De Formule. De muziek springt van wanhopige smeekbedes naar houterig poppenspel. De pianist is de anonieme poppenspeler wiens gezicht verborgen blijft en zijn emoties worden verbeeld door zijn vier poppen: de strijkers. De pianist symboliseert ons allemaal, je uiterlijk vertoon is de tralies tussen de samenleving en je ware aard. Kan deze jas uit, of is de prijs van kwetsbaarheid te hoog? Toekijken is medeplichtig zijn. Het publiek wordt tijdens de voorstelling geconfronteerd met wat ze aanricht en heeft directe invloed op de Formule: de kwetsbaarheid op de planken wordt genadeloos bekeken.

?Laura Lunansky: viool, Sofie van der Schalie: altviool, Rogier Tamminga, Rik Kuppen: piano , Fleur Le Coultre: viool

Spinvis – Oog in Oog
De wereld houdt zijn adem in. Maar hoe lang kun je je adem inhouden? Na maanden ademen Spinvis en Saartje Van Camp uit. En dat uitademen doen ze met de voorstelling Oog in Oog. Twee reizigers kijken uit het raam, oog in oog met een steeds veranderend landschap. Maar wat verandert er? De reiziger of het landschap? En waar bevinden ze zich eigenlijk? Een muziekvoorstelling, eindelijk weer oog in oog met echt publiek, gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis. Welkom terug!

Saartje van Camp: cello, zang Spinvis: zang, gitaar, piano

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 20:00 - 21:45

Prijzen

Volwassenen : € 39.50
€ 39,50