Festival Veenhuizen: Somer - Dutch Design

20 augustus, Grote Kerk in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een geheel Nederlands programma met hedendaagse (jazz)muziek en muziek uit de regio van het orkest, onder de (niet erg Nederlandse) naam Dutch Design. Somer is een dynamisch orkest van young professionals dat speelt in verschillende bezettingen. Het orkest, met als standplaats Assen, staat onder de...

Lees meer

Een geheel Nederlands programma met hedendaagse (jazz)muziek en muziek uit de regio van het orkest, onder de (niet erg Nederlandse) naam Dutch Design.

Somer is een dynamisch orkest van young professionals dat speelt in verschillende bezettingen. Het orkest, met als standplaats Assen, staat onder de bezielende leiding van de jonge veelbelovende dirigent Rolf Verbeek. Somer kenmerkt zich door verbinding met het publiek te zoeken, te spelen op niet gangbare locaties en samenwerkingen aan te gaan met andere (kunst)disciplines en niet reguliere partijen. Met Somer is er in Drenthe een podium gecreëerd waar young professionals zich kunnen ontwikkelen.

De naamgever van het orkest, de Assenaar Louis Somer, was behalve componist ook als concertmeester verbonden aan de Groningse Muziek Vereniging, die nu het Noord Nederlands Orkest heet. De muziek van Louis Somer is sinds zijn dood in 1966 ten onrechte niet meer uitgevoerd, terwijl de muziek zeker een podium verdient. Somer speelt in Veenhuizen Pan et les Nymphes.

Ander programmaonderdeel is het stuk Technicolor van Thomas Beijer geschreven voor jazzvioliste Julia Philippens (voor jazzviool en orkest) dat speciaal voor dit project bewerkt wordt. Julia zal de solopartij voor haar rekening nemen.

Het derde stuk Clash is gecomponeerd door de jonge uit Drenthe afkomstige componist/trombonist Arjan Linker.

Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 13:00 - 13:45

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Grote Kerk
Kerklaan 6
9341 AV VEENHUIZEN