Festival Veenhuizen: Suzanna Jansen en Gerbrich Meijer

20 augustus, Het Derde Gesticht in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een muzikaal verhaal voor alle leeftijden door schrijfster Suzanna Jansen en klarinettist Gerbrich Meijer “Cato en de Eik” is een muzikaal verhaal voor alle leeftijden, speciaal gemaakt voor Festival Veenhuizen door schrijfster Suzanna Jansen (Het pauperparadijs) en klarinettist Gerbrich Meijer. ...

Lees meer

Een muzikaal verhaal voor alle leeftijden door schrijfster Suzanna Jansen en klarinettist Gerbrich Meijer

“Cato en de Eik” is een muzikaal verhaal voor alle leeftijden, speciaal gemaakt voor Festival Veenhuizen door schrijfster Suzanna Jansen (Het pauperparadijs) en klarinettist Gerbrich Meijer.

Door de ogen van Suzanna’s betovergrootmoeder Cato wordt één van de meest mythische stukken grond in Veenhuizen tot leven gebracht: Het Derde Gesticht. Een plek waarvan het voelt alsof de tijd heeft stilgestaan, verstild en begroeid. Maar de werkelijkheid is anders. Een veld vol idealen en dromen van een wereld zonder armoede en honger. Maar dromen die anders liepen dan gedacht..

Over Suzanna Jansen
Suzanna Jansen is schrijfster. Ze debuteerde met de bestseller Het pauperparadijs, over haar familiegeschiedenis in de heropvoedingsgestichten van Veenhuizen. Naast het schrijven van andere boeken was ze nauw betrokken bij theaterspektakel Het Pauperparadijs (van Tom de Ket). Recent maakte ze met theatermaker Inge Wannet de Luistertocht door Het pauperparadijs, een tocht door de verschillende tijdlagen van Veenhuizen.

Over Gerbrich Meijer
Klarinettiste Gerbrich Meijer is een internationaal actieve kamermuzikant, solist en orkestmusicus. Na het Cum Laude behalen van haar Bachelor diploma aan de Royal Danish Academy of Music, volgt Gerbrich haar Masters aan het prestigieuze Colburn Conservatorium in Los Angeles. In 2021 won Gerbrich de positie als Keston-Max Fellow met de Londen Symphony Orchestra en was ze mede-opgerichter van het innovatieve Cottage Ensemble. Haar carrière bracht haar vanaf jonge leeftijd naar veel gerenommeerde concertzalen zoals de Royal Albert Hall in London, Konzerthaus Berlin en het Concertgebouw in Amsterdam. Als eerste klarinettist van het Europeaan Union Youth Orchestra ontving Gerbrich de Lionel Bryer Memorial Fund Award voor ‘outstanding musicianship’.

Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 11:00 - 11:45
za 20 augustus 2022 : 13:00 - 13:45

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Het Derde Gesticht
Oude norgerweg
9341 AH VEENHUIZEN

€ 15,00