Festival Veenhuizen: Trio Açai

20 augustus, Coco Maria in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Trio Açai brengt een prachtig concert met de nadruk op de intieme, ingetogenere klanken binnen verschillende Braziliaanse muziekstijlen. Voor Femke Smit (zang), Daniel de Moraes (gitaar, cavaquinho) en Felix Hildenbrand (bas) is de Braziliaanse cultuur een tweede natuur. Met Trio Açai leggen zij de...

Lees meer

Trio Açai brengt een prachtig concert met de nadruk op de intieme, ingetogenere klanken binnen verschillende Braziliaanse muziekstijlen.

Voor Femke Smit (zang), Daniel de Moraes (gitaar, cavaquinho) en Felix Hildenbrand (bas) is de Braziliaanse cultuur een tweede natuur. Met Trio Açai leggen zij de nadruk op de intieme, ingetogenere klanken binnen de Samba, de Música Popular Brasileira, de Bossa Nova. Femke’s warme stem zweeft virtuoos boven de onderhuids kokende grooves van de mannen, haar weergaloze vertolking komt binnen ook al ben je de Portugese taal niet machtig. Op het repertoire staan parels van o.a. Chico Buarque, Paulinho da Viola, Nelson Cavaquinho en Dona Ivone Lara.

Femke Smit specialiseerde zich na haar afstuderen in zang aan het Amsterdams conservatorium in Braziliaanse muziek. Haar vertolkingen getuigen van grote liefde voor de taal en cultuur van dat land.
Daniel de Moraes, afkomstig uit Uruguay, studeerde jazz aan het conservatorium in Amsterdam. Om zich verder te ontwikkelen ging hij naar Brazilië om lessen te volgen van musici als Chico Pinheiro, Romero Lubambo, Cesar Gavarini, Yuniel Jimenez en John Benitez.
Felix Hildenbrand kwam in 2000 uit Freiburg/Breisgau, studeerde lichte muziek aan het conservatorium in Amsterdam en speelt in verschillende muziekstijlen: Fado (als begeleider van Maria de Fátimah), Braziliaans (Gosto Delicado en Trio Açai) en experimentele jazz met musici als Yuri Honig en Eric Vloeimans. In Amsterdam-Noord is Felix bekend als een van de pioniers van de Muziekstraat.

Femke Smit (zang), Daniel de Moraes (gitaar, cavaquinho) en Felix Hildenbrand (bas)

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 19:00 - 19:45

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Coco Maria
Stoomweg 3
9341 TH VEENHUIZEN
06 53354278
www.cocomaria.nl
hein@cocomaria.nl

gratis