Fietsen langs veen en bos in Zuidoost-Friesland

21 augustus, Woon(zorg)centrum Rikkingahof in OOSTERWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fietsexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618. Ben jij dol op fietsen in de Friese natuur én wil je ook graag weten waarnaar je kijkt? Spring dan snel op je pedalen en ga mee met deze fietsexcursie onder leiding van een gids van It Fryske Gea. Fietsend natuurpareltjes bewonderen We fietsen langs d...

Lees meer

Fietsexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618.

Ben jij dol op fietsen in de Friese natuur én wil je ook graag weten waarnaar je kijkt? Spring dan snel op je pedalen en ga mee met deze fietsexcursie onder leiding van een gids van It Fryske Gea.

Fietsend natuurpareltjes bewonderen
We fietsen langs de veenlandschappen en de bossen van Zuidoost Friesland, waarbij gestart wordt bij het door It Fryske Gea reeds aangekochte natuurgebied Rikkinge. Dit cultuurhistorisch landschap wordt biologisch beheerd en bestaat daardoor uit een kruidenrijk en bloemrijk weiland met diverse grassoorten, bosanemoon, grote muur, dagkoeksbloem etc. Een stukje heerlijk ‘ouderwetse’ natuur, vol kleur!

Daarna gaat de fietstocht langs Oranje en Ybenheer in Fochteloo, werkkampen uit de 2e wereldoorlog en richting het Fochteloërveen. Dit is de grootste verblijfplaats van de adder, ringslang en de gladde slang. Misschien horen we ook een kraanvogel of een slangenarend?
Onderweg komen we nog een vogelkijkhut tegen, gaan langs schotse hooglanders en kunnen we uitkijktoren “De zeven” bezoeken. Vervolgens gaan we richting de Compagnongsbossen van Ravenswoud en langs de kale duinen van Appelscha. Hier komen nog een aantal jeneverbessen voor, welke verder in Friesland nagenoeg niet meer te vinden zijn. De fietstocht gaat verder langs een schijnvliegveld en monument van werkkamp de Landweer bij Elsloo.

Via de Kloosterweg en de Schaopedobbe komen we na ongeveer 40 km weer terug bij Rikkinge. Al met al een prachtige route door de Friese natuur.

Wij zorgen voor een enthousiaste excursieleider, neem jij dan je eigen fiets mee?

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 21 augustus 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.

Waar is het?

Woon(zorg)centrum Rikkingahof
Rikkingahof 1
8431 MB OOSTERWOLDE
0516 568770
www.rikkingahof.nl