Filmhuis Noordwolde: Grutto

30 september, 't Buurthuus in NOORDWOLDE FR

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, Wad e.a.) en zijn crew volgen de grutto op zijn reis van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland. Overal moeten de vogels vechten om te overleven. Zowel in Nederland als in de verschillende landen op de trek blijkt de grutto een magistraal aanpassingsvermogen ...

Lees meer

Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, Wad e.a.) en zijn crew volgen de grutto op zijn reis van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland. Overal moeten de vogels vechten om te overleven. Zowel in Nederland als in de verschillende landen op de trek blijkt de grutto een magistraal aanpassingsvermogen te hebben.

Van de rijstteelt in de mangroves van Afrika, de rijstvelden in Extemadura tot de Nederlandse bloemrijke graslanden; hij wist ze te vinden. Maar veranderende landbouwsystemen en klimaatverandering vragen het uiterste van deze opportunistische vogel.

Het in zeven landen gefilmde GRUTTO! volgt de jaarlijkse reis van de vogel met de lange snavel, die in 2015 bij een verkiezing van de vogelbescherming werd uitgeroepen tot de nationale vogelsoort, vóór de merel en de huismus. We zien majestueuze luchtopnamen van de trek: de grutto’s vertrekken vanaf de vaste winterbestemming in Senegal, waar de rijstzaadjes pikkende vogels als een plaag worden beschouwd door boeren.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 30 september 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

Toelichting: Vijfstrippenkaart € 32,50 (€ 6,50 per film).

Waar is het?

't Buurthuus
Hoofdstraat Oost 34a
8391 AP NOORDWOLDE FR
0561-430641
www.buurthuus-noordwolde.nl
pr@buurthuus-noordwolde.nl

€ 7,50