Flaeijelfeest

22 september t/m 24 september, Landgoed De Horne in NIEUWEHORNE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nostalgie en ouderwets gezellig tijdens 44e editie Flaeijelfeest Zaterdag 24 september vindt de 44e editie plaats van het Flaeijelfeest. Dit jaar op een nieuwe locatie, want dit cultuurhistorisch evenement vindt voor het eerst in Oudehorne plaats. De Boerenoptocht (gratis) vertrekt om 10.00 uur va...

Lees meer

Nostalgie en ouderwets gezellig tijdens 44e editie Flaeijelfeest

Zaterdag 24 september vindt de 44e editie plaats van het Flaeijelfeest. Dit jaar op een nieuwe locatie, want dit cultuurhistorisch evenement vindt voor het eerst in Oudehorne plaats. De Boerenoptocht (gratis) vertrekt om 10.00 uur vanaf de rotonde in Oudehorne, waarna om 11.00 uur Landgoed De Horne aan de Buitenweg haar deuren opent voor jong en oud.

De 4 km lange optocht toont ruim 100 rijdende antieke items. Van de husketonnenwagen, schoorsteenveger, kruidenier, petroleumboer en scharenslijper tot koetsen, diverse boerenwagens, oldtimers, tractoren en stoommachines. De tientallen figuranten anno 1920 maken het plaatje compleet.

Daarna is het een feest van sfeer en herkenning op het Landgoed waar het dorpsleven uitgebeeld wordt in de nagebouwde dorpsstraat. Hier kan een bezoek worden gebracht aan de kapper, dokter, veldwachter, bakkerij, bank, kruidenier of wilt u liever even plaatsnemen in de oude schoolbanken of een drankje nuttigen in het café?

Rond het dorpsplein zijn ambachten, straattheater en tientallen demonstraties plus de nostalgische kermis met reuzenrad, gerestaureerde luchtschommel, draaimolen en zweef.

Op het platteland zijn circa 500 trekkers, motoren, woonwagens en verschillende demonstraties te zien zoals flaeijelen, seinemeanen, vingerbalkmaaien, hooien, turfsteken, ringrijden en er wordt zelfs mais geoogst.

Kortom, een dagje uit boordevol nostalgie en gezelligheid!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 9.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Voorverkoop: • Mechanisatie/ Installatie Kuperus, Schoterlandseweg 40, Oudehorne • Garage Van Damme, Schoterlandseweg 112, Oudehorne • Coop Brouwer Supermarkt, Schoterlandseweg 43, Nieuwehorne. Online : www.flaeijel.frl.

Waar is het?

Landgoed De Horne
Schoterlandseweg
8414 LW NIEUWEHORNE