Fokko

2 juli, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wil je lekker directe teksten, verpakt in pakkende nederrock tunes? Dan moet je bij Fokko zijn! Fokko Mellema ken je wellicht wel van zijn optredens op Lowlands, Zwarte Cross of als voormalige frontman van de band Want Want. Na hits als ‘Kip Paard en koe’ en ‘Stomme Trut’, is deze lichtelijk gefrus...

Lees meer

Wil je lekker directe teksten, verpakt in pakkende nederrock tunes? Dan moet je bij Fokko zijn!

Fokko Mellema ken je wellicht wel van zijn optredens op Lowlands, Zwarte Cross of als voormalige frontman van de band Want Want. Na hits als ‘Kip Paard en koe’ en ‘Stomme Trut’, is deze lichtelijk gefrustreerde dertiger weer op pad met zijn gitaar.

Dit keer in een nieuw, fris en cynisch jasje. Samen met de band Fokko pakt hij dertigersdilemma’s aan in hun neder rock nummers en spelen ze in op de actualiteiten. Ze laten zich dan ook niet wegslaan door de pandemie en beginnen 2021 door het nummer ‘Karin heeft geen Corona’ uit te brengen. Geen grootse gebaren over zelfmedelijden of elkaar opnieuw vinden in lockdown, maar een pakkend nummer over lekker thuis zitten in je onesie met je poes.

Fokko Mellema begon zijn muzikale carrière op zijn zeventiende bij de punkrock band Jeremy ’s als songwriter en gitarist. Na onder andere te mogen optreden op Lowlands en een TMF award te behalen besloot hij een andere kant op te gaan. Hij ging verder met de rockband Want Want. Hij was hun leadzanger en schreef zijn eigen teksten, dit keer in het Nederlands. Na Want Want belandde Fokko uiteindelijk terug in het vertrouwde Kampen waar hij samen met producer Guido Aalbers en de band 2019 hun debuut album ‘Stadaarnietzodoeiets’ uitbracht.

Support: Fred Goverde
Met zijn nieuwe en eerste EP ‘‘GOOVURDUH’ op zak, is Fred klaar om Nederland te veroveren. Zijn liedjes doen denken aan het alternatieve popgeluid waarmee The Dandy Warhols weerstand boden aan de stoere mannenrock van de jaren ’90. Dit is niet geheel toevallig, aldus Fred: “De eerste keer dat ik een plaat van The Dandy Warhols hoorde, was ik meteen verkocht. Die koortjes, die sixties slaggitaarsound!” De koortjes en het gitaargeluid hebben dan mogelijk iets bekends, maar de jeugdige energie en de eigenwijze Nederlandse teksten zijn geheel nieuw.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 2 juli 2021 : vanaf 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 9.00 € 9.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 9,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader