Fokko

26 mei, Simplon in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Puntige powerpopnummers in het Nederlands; Fokko schrijft ze sinds jaar en dag. De nederrockband rond songwriter Fokko Mellema vertaalt eerste wereldproblemen naar puntige rocknummers met kenmerkende directe teksten. Vaak droog, wrang en cynisch. Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 o...

Lees meer

Puntige powerpopnummers in het Nederlands; Fokko schrijft ze sinds jaar en dag. De nederrockband rond songwriter Fokko Mellema vertaalt eerste wereldproblemen naar puntige rocknummers met kenmerkende directe teksten. Vaak droog, wrang en cynisch.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende met punkrockband Jeremy’s en zet door als zanger/gitarist van de Nederlandstalige collegerockband Want Want, met culthit ‘Kip Paard Koe’ als bekendste wapenfeit. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische EP’s uit. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 vindt Fokko zijn powerpopsound opnieuw uit op zijn eerste album ‘Stadaarnietzodoeiets’, met behulp van een nieuwe band en producer.

Na een kleine adempauze begon 2021 voor Fokko verrassend goed met coronapunkhit ‘Karin Heeft Geen Corona’ en lockdownsingle ‘Alles Gaat Kapot En Ik Trek Het Niet Meer‘. Het bleek het startschot te zijn voor het uitwerken van de EP ‘FF’, die onlangs is verschenen. Het brengt zeven nieuwe nummers die je lekker kunt meebrullen tijdens de show in Simplon!

Lees minder

Links

Data en tijden

do 26 mei 2022 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.00 € 12.00

Waar is het?

Simplon
Boterdiep 69
9712 LL GRONINGEN
050 3184150
www.simplon.nl
info@simplon.nl

€ 12,00