Folkclubavond: Round Robin

6 december, The Jolly Cat in WINSUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een Round Robin bestaat uit mensen die om de beurt een lied zingen, iets spelen, een gedicht of een verhaaltje voorlezen.Onze Round Robin is heel informeel - geen microfoons, geen versterking, geen lichten, geen publiek, we doen het voor onszelf. Je kunt zingen, spelen of voordragen wat je wilt, ma...

Lees meer

Een Round Robin bestaat uit mensen die om de beurt een lied zingen, iets spelen, een gedicht of een verhaaltje voorlezen.Onze Round Robin is heel informeel - geen microfoons, geen versterking, geen lichten, geen publiek, we doen het voor onszelf.

Je kunt zingen, spelen of voordragen wat je wilt, maar omdat we een folkclub zijn, vragen we om folk. Liedjes, verhalen en gedichten uit elk land of elke cultuur zijn welkom, als het maar folk is! Iers, Schots, Engels, Frans, Duits, Welsh, Hebreeuws, Noors, Gaelic, ?lelo Hawai?i, Japans, Klingon, dat is allemaal prima, zolang wat je brengt in het land van oorsprong als folk beschouwd wordt.

De avond wordt geleid door een van de vrijwilligers van Rocking Good Folk. Avonden hebben een thema, en het zou leuk zijn als je binnen het thema blijft(maar als dat niet lukt sturen we je echt niet naar huis, zie het als inspiratie, niet als een verplichting). Als je je opgeeft voor de mailinglijst van Rocking Good Folk sturen we je van tevoren een berichtje als er een thema is en als je op Facebook zit, dan kun je de Rocking Good Folk pagina volgen. Dat is handig, omdat je dan gelijk op de hoogte bent van eventuele veranderingen en de nieuwste aankondigingen van de Folkclubavond.

Elke avond gaat ongeveer als volgt: op sommige avonden beginnen we met ongeveer 15 minuten een kort “optreden” , daarna gaan we de groep rond en brengt iedereen zijn of haar eigen ding. Het is geen sessie, en degene die zingt of speelt geeft aan of hij of zij het prettig vindt als er meegezongen of meegespeeld wordt. Laat je leiden door degene die aan de beurt is. Zoals gezegd, er is geen versterking en er wordt niets ingeplugd.

De deur gaat open om 19:30 uur en we beginnen om 20:00 uur, dus zorg dat je om 20:00 binnen bent en je plek hebt gevonden! De exacte eindtijd hangt af van hoeveel mensen er zijn die iets willen doen, maar we moeten uiterlijk om 22.30 uur klaar zijn. We vragen je om je bijdrage niet te lang te maken, zodat iedereen de kans krijgt om wat te brengen. Houd de gemiddelde lengte van een liedje aan (3 a 4 minuten). Je mag je teksten of bladmuziek meebrengen, we staan er niet op dat je alles uit je hoofd kent!

Belangrijk: Ik ben bang dat de rest beter zal zijn dan ik. Ja, jij en de meesten van ons! Echt, maak je geen zorgen. Sommige mensen die komen zingen al jaren en zijn zeer ervaren. Anderen hebben nog nooit in het openbaar iets gezongen of voorgedragen. Anderen hebben dat wel gedaan, maar zijn nog steeds elke keer doodsbang. Sommige mensen verbergen het beter dan anderen. Het is zoals met alles, het wordt gemakkelijker naarmate je het vaker doet en bij folk draait het om mensen en niet om techniek! Iedereen is welkom, hoe goed of hoe slecht je zelf ook denkt dat je bent! Je moet ergens beginnen, en waar kun je beter beginnen dan bij de Rocking Good Folkclub?

Lees minder

Links

Data en tijden

di 6 december 2022 : 20:00 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 3.00
€ 3,00