Folle Lok & Rock: De Hûnekop + Jitiizer + Trijex Nix

8 januari 2023, Het Bolwerk in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Luid het nieuwe jaar in met een bende ruige Fryske helden die hoe dan ook een feestje weten te maken! We luiden het nieuwe jaar in met een bende ruige Fryske helden die hoe dan ook een feestje weten te maken van Folle Lok & Rock! Als je 2023 in Friesland echt goed wil beginnen, dan kun je niet zon...

Lees meer

Luid het nieuwe jaar in met een bende ruige Fryske helden die hoe dan ook een feestje weten te maken!

We luiden het nieuwe jaar in met een bende ruige Fryske helden die hoe dan ook een feestje weten te maken van Folle Lok & Rock!

Als je 2023 in Friesland echt goed wil beginnen, dan kun je niet zonder lokale rockers die met Friese trots hoe dan ook de zaal op z’n kop zetten. Pak er een flinke borrel bij en hernieuw je oud en nieuw-kater op deze nu al legendarische zondagmiddag.

De Hûnekop
Rock, country, punk, rockabilly; het is allemaal terug te vinden in het werk van De Hûnekop. De teksten geven op humoristische wijze de stem van de Friese arbeider weer. Het enige dat telt voor de mannen is dat ze er zelf plezier aan beleven. Dat dit ook voor een groot aantal andere mensen geldt, blijkt wel uit de ruim driehonderd optredens (van grote festivals tot kleine kroegjes), de vele airplay, de populaire clips (meer dan een half miljoen views op YouTube) en meerdere prijzen en nominaties. De arbeidersmentaliteit van de band klinkt niet alleen door in de teksten, maar blijkt ook uit de productiviteit. Binnen acht jaar zijn er vijf albums, een best off, live dubbelalbum en een split-EP uitgebracht. Al met al kunnen we De Hûnekop inmiddels wel beschouwen als Fries erfgoed.

Jitiizer
Vier mannen, nog niet klaar voor het conservatorium, hadden de grote drang om eens met elkaar veel lawaai te maken. Binnen een paar weken hadden ze de eerste nummers helemaal uitgewerkt: ‘Readkapke’, ‘Johannus’, ‘Oan ‘e Kant’ en ‘Yosties’. Dit vormde de start van hun artiestenleven!

Trijex nix
Trijex nix is een driekoppige Friestalige boerenrockband uit Oudega (Smallingerland) en omstreken. Het repertoire bestaat voornamelijk uit nummers die naar het Fries zijn vertaald. Denk daarbij aan de muziek van Normaal, Jovink en de Voederbietels en Mooi Wark.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 8 januari 2023 : vanaf 15:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 17.50 € 15.00

Waar is het?

Het Bolwerk
Kerkgracht 8
8601 EC SNEEK
0515 431400

€ 17,50