Follow the Blue Line: handgemaakt Vlaszeep

24 juli, Atelier Kleine-Lijn in BLIJE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zaterdag 24 juli komt Wolly Prins van Woldie met handgemaakte Vlaszeep in de theetuin van Kleine-Lijn te Blije. Woldie is het Friese woord voor weldaad en staat voor de weldaad van natuurlijke producten voor mens en milieu. Op deze dag kunnen mensen tussen 10.00 en 17.00 uur op ontdekkingstocht i...

Lees meer

Zaterdag 24 juli komt Wolly Prins van Woldie met handgemaakte Vlaszeep in de theetuin van Kleine-Lijn te Blije. Woldie is het Friese woord voor weldaad en staat voor de weldaad van natuurlijke producten voor mens en milieu.

Op deze dag kunnen mensen tussen 10.00 en 17.00 uur op ontdekkingstocht in Noordoost-Friesland langs vlasvelden en leuke locaties die met vlas te maken hebben.

Wolly Prins heeft speciaal voor de vlasroute een heerlijke zeep ontwikkeld met de geur van een frisse linnenkast en ook het lijnzaad is verwerkt in de blokken zeep. Wolly maakt ambachtelijke zepen en cosmetica met natuurlijke, verzorgende en heilzame ingrediënten. Deze ingrediënten zijn vaak afkomstig uit de regio. Zo is ook het idee ontstaan om zeep te gaan maken waarin het vlas is verwerkt. Het doel is een alternatief te bieden voor de veelal synthetische en niet zo milieu- en mensvriendelijke gangbare cosmetica. Mooie, pure producten met veel aandacht voor vormgeving en geurcompositie. En ook het uiterlijk van de zeep doet denken aan bloeiende vlasvelden. Heerlijke zachte zeep, puur en verzorgend.

De vlasroute begint bij de ambachtelijke textieldrukkerij in Blije. Hier ontvangt u de gratis routekaart en flyer met tips en informatie. Je kunt hier ook lekker sneupen in het winkeltje en gezellig een kopje thee of koffie drinken in de bijbehorende theetuin. Tevens in Blije is vlechtwerker Douwe van der Weij te bezoeken met o.a. hand gevlochten eenden korven van vlas. Wit u zelf het repelen van vlas ervaren? Dan kan dat ook op deze locatie in Blije. In Ternaard is 'TREK je vakje HANDWERK uit de aardappelautomaat van Fam. de Jong.

Het vernieuwde vlasmuseum in Ee is altijd vrij te bezoeken. Bij Veldzicht Metslawier kunt u koffie drinken met een heerlijke vlaskoek erbij, deze koeken worden speciaal voor de vlasroute gemaakt. Vergeet niet om in Blije en Ternaard de vlasvelden te bekijken.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 juli 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Atelier Kleine-Lijn
Stationsweg 29
9171 LR BLIJE
0519 562518
www.kleine-lijn.nl
info@kleine-lijn.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader