Fotografeer en ontdek de cultuurhistorie van Park Martenastate

6 november, Martenastate in KOARNJUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Excursie It Fryske Gea, opg. 0511 539618. Amateurfotografen opgelet! Ben jij dol op fotograferen en de natuur? Combineer het dan. Wij gaan gewapend met een camera de natuur in om de cultuurhistorie, planten en dieren te vinden en vast te leggen. Ga je mee? Onze deskundige gids helpt je bij het schi...

Lees meer

Excursie It Fryske Gea, opg. 0511 539618.

Amateurfotografen opgelet! Ben jij dol op fotograferen en de natuur? Combineer het dan. Wij gaan gewapend met een camera de natuur in om de cultuurhistorie, planten en dieren te vinden en vast te leggen. Ga je mee? Onze deskundige gids helpt je bij het schieten van het perfecte plaatje.

In Park Martenastate te Cornjum kun je heerlijk wandelen over statige lanen rond een eeuwenoude state genaamd Martenastate. Met uitzicht over het weidse landschap rondom het park ontdek je hoe bijzonder deze groene parel in haar omgeving is. Elk seizoen heeft Martenastate haar bezoekers wel wat moois te bieden.

In het latere voorjaar ontpoppen de knoppen van de bomen zich tot bladeren, een frisse en kleurrijke vertoning. Weldra kondigen zich diverse, ook broedende vogels aan. Zomers dragen de fruitbomenen vrucht en is er verkoeling in het bosrijke park te vinden. In het najaar zijn de kleuren van de bomen wellicht op z’n mooist, prachtige roestbruine en donkere groentinten staan in contrast met de frisblauwe luchten op de achtergrond. In de winter maken de boomstammen iets mystieks van het park, de bijna serene vijver rond de state ligt er rustig bij, misschien bedekt met een laagje ijs of sneeuw.

Het park is in 2019 zelfs verkozen tot stinzenflora hotspot van Nederland. Ga mee op pad met onze excursieleider, geniet van het verhaal over de cultuur historie van het park en haar eerdere bewoners, de grafheuvel, de state, het park, de vogels en de ontwikkelingen van het park.

Naast de foto’s die je als herinnering mee naar huis neemt, leer je van onze gedreven gids over de natuur én fotografie.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u). Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 6 november 2021 : 13:30 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martenastate
Martenawei 2
9056 PE KOARNJUM
058 2575135
www.martenastate.nl
info@martenastate.nl

€ 4,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader