Fries Kamerorkest en Lewisham Choral Society - Nelson Mis

29 oktober, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Samenwerking in Nelson Mis tussen Fries Kamerorkest en Lewisham Choral Society Samenwerking in MISSA IN ANGUSTIIS (Nelson Mis) tussen Fries Kamerorkest en de Lewisham Choral Society (onder leiding van Ronald Slager). De samenwerking tussen Ronald Slager, de vaste dirigent van het Fries Kamerorkest...

Lees meer

Samenwerking in Nelson Mis tussen Fries Kamerorkest en Lewisham Choral Society

Samenwerking in MISSA IN ANGUSTIIS (Nelson Mis) tussen Fries Kamerorkest en de Lewisham Choral Society (onder leiding van Ronald Slager).

De samenwerking tussen Ronald Slager, de vaste dirigent van het Fries Kamerorkest en de in Londen woonachtige Zuid-Afrikaanse pianist en auteur Nico de Villiers in een aantal projecten, heeft ertoe geleid dat beiden het initiatief namen voor een samenwerking tussen het FKO en de LCS. Dit heeft er toe geleid dat ruim drie jaar geleden de toenmalige voorzitter van het FKO, Herman Leusman en Ronald Slager het initiatief namen voor een orkestreis naar Londen. Via Nico werd contact gelegd met het bestuur van de Lewisham Choral Society. Aan beide zijden van het Kanaal was men enthousiast over het idee om als koor en orkest samen te werken en gezamenlijk twee concerten te organiseren, nl. één in Londen en één in Leeuwarden. De Corona-pandemie heeft de uitwerking van de plannen aanzienlijk vertraagd, maar gelukkig is het optimisme en vertrouwen gebleven en zijn plannen gemaakt voor het najaar van 2022. Het enthousiasme voor deze samenwerking is in ieder geval bij het FKO en de LCS al die tijd onverminderd gebleven.

In deze samenwerking zullen zij het beroemde "MISSA IN ANGUSTIIS" (de Nelson Mis) van Joseph Haydn ten gehore brengen. Met medewerking van een aantal bijzonder getalenteerde solisten uit Nederland:
Melissa van Voorst, sopraan
Karina Kambulova, alt
Theodor Uggla, tenor
Michal Karski, bas

Vooraf aan het grote werk van deze avond zal het Fries Kamerorkest de Ouverture uit "Die Zauberflöte" van W.A. Mozart en "De Onvoltooide"
(Symfonie Nr 8) van F. Schubert spelen als opwarmer voor het publiek.

Het concert is een herhaling van het concert dat het Fries Kamerorkest en de Lewisham Choral Society begin oktober gaven in de beroemde concertzaal
van Blackheath Hall te Londen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 oktober 2022 : 19:30 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 10.00 (13 t/m 18 jaar ) € 10.00 (13 t/m 18 jaar )
CJP : € 10.00 € 10.00

Toelichting: vrienden van het Fries Kamerorkest 15 euro.

Voorverkoop: https://www.ticketkantoor.nl/shop/lcs.

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl

€ 20,00