Friese Vinyl Club: Seewolf

10 december, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lp’s zijn weer helemaal hip. Mooie hoezen, vers wax in kekke kleurtjes en goede geluidskwaliteit: het is een stuk beleving. De Friese Vinyl Club zet talentvolle Friese acts op plaat en geeft ze zo een fikse steun in de rug. Deze editie presenteert Seewolf hun allernieuwste EP met de titel 'High Hope...

Lees meer

Lp’s zijn weer helemaal hip. Mooie hoezen, vers wax in kekke kleurtjes en goede geluidskwaliteit: het is een stuk beleving. De Friese Vinyl Club zet talentvolle Friese acts op plaat en geeft ze zo een fikse steun in de rug. Deze editie presenteert Seewolf hun allernieuwste EP met de titel 'High Hopes’. Zoals altijd ontvangen bezoekers na afloop een exemplaar om mee naar huis te nemen!

Friese Vinyl Club
De Friese Vinyl Club draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland door talentvolle en ambitieuze Friese acts te helpen met de realisatie, release en promotie van een exclusieve 12” vinyl. Bovendien biedt de FVC een platform voor Friese kunstenaars en vormgevers om het exclusieve artwork voor de platenhoezen te verzorgen. De Friese Vinyl Club is een initiatief van Popfabryk, Deepgrooves, Friesland Pop en Neushoorn. Deze plaat van Seewolf is de negende release in een reeks van vele. Support your local scene, word lid van de club en verzamel ze allemaal: http://www.friesevinylclub.nl

Seewolf
Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust en een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. Vier mannen uit het noorden die tijd nemen om iets te vertellen met hun nummers en daarbij geen noot te veel spelen. De muziek kan het beste omschreven worden als psychedelische indie rock. In 2015 laten de mannen een tapemachine verschepen van San Francisco naar Friesland. Op diezelfde tapemachine heeft muziek van o.a. Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en The Grateful Dead door de sporen van het apparaat gelopen. In de achterkamer aan de Oudebildtdijk kan Seewolf analoog opnemen en hebben ze toegewerkt naar een prachtige nieuwe EP getiteld ‘High Hopes’.

De afgelopen jaren is de wereld ingrijpend veranderd. Voor de band bleek dat een inspiratiebron voor nieuwe creatieve en uitdagende samenwerkingen. Dit resulteerde in verrassend nieuw materiaal, maar nog steeds met de voor Seewolf zo kenmerkende warme analoge sound. De nieuwe single ‘How The War Began’, tevens de eerste single van de EP, kwam uit op 23 september 2022 en bevat een epos waarin zanger Dolf Kuiken mijmerend een spiegel voorlegt aan de luisteraar. Seewolf sluit de ogen niet. Er worden vragen gesteld over de huidige maatschappij en hoe we ons hiertoe verhouden. Hoe en op grond waarvan oordelen we eigenlijk en wat zegt dat over onszelf? De band gaat, meer nog dan voorheen, de diepte in en brengt in hun nummers een intrigerende gelaagdheid aan. De ‘High Hopes’ EP neemt je mee in verschillende sferen, rauw en eerlijk. Het is een goede mix tussen confrontatie, introspectie, maar ook een zoektocht naar hoop en verbinding.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 december 2022 : vanaf 21:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Toelichting: incl. vinyl.

Voorverkoop: https://neushoorn.stager.nl/web/tickets/111179040.

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl