Frightening Future

3 september t/m 28 september, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Frightening Future: dystopisch filmprogramma in Forum Groningen. In september richt Forum Groningen de spotlight op het populaire genre van de dystopische film. Vanuit een veilige, comfortabele stoel kunnen bezoekers zich onderdompelen in een diverse reeks (moderne) klassiekers waarin de mensheid a...

Lees meer

Frightening Future: dystopisch filmprogramma in Forum Groningen.

In september richt Forum Groningen de spotlight op het populaire genre van de dystopische film. Vanuit een veilige, comfortabele stoel kunnen bezoekers zich onderdompelen in een diverse reeks (moderne) klassiekers waarin de mensheid allang aan het kortste eind heeft getrokken.

Al sinds Fritz Langs Metropolis (1927) onderzoeken filmmakers de grenzen tussen feit en fictie in even fascinerende als verontrustende dystopische toekomstbeelden. Want of je nou door de gevolgen van vervuiling onder een grote koepel woont, een ondergronds bestaan leidt door een dodelijke pandemie of elk aspect van je leven bewaakt wordt door de overheid: de realiteit is gelukkig ver weg, maar nooit ver te zoeken.

Het programma begint op zaterdag 3 september met een filmcollege van zelfverklaard filmgeek Constant Hoogenbosch. In sciencefictionfilms is het beeld van de toekomst doorgaans niet erg positief. Hoe komt het dat iedereen toch graag naar zulke films kijkt? Constant duikt met kijkers in tientallen toffe filmfragmenten en scenes.

En er staan veel mooie titels op het programma: Van dé klassieker Metropolis uit 1927 (met livemuziek van Kinétophone) tot de Pixar-animatie Wall-E en van RoboCop tot Blade Runner.

“It’s the year 2022… People are still the same. They’ll do anything to get what they need.” De sciencefictionfilm Soylent Green (1973) voorspelde niet veel goeds voor het jaar waarin we nu leven. Kom in september naar Forum Groningen en beoordeel zelf of de voorspellingen uit de film over het leven in onze tijd spot on waren.

Frightening Future Filmprogramma
Van 3 t/m 28 september 2022
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Tickets en meer informatie is te vinden op forum.nl/film

Lees minder

Links

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl