Frisia Cantat

8 oktober, Diverse locaties in AMELAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een korenfestival die open staat voor alle koren uit het hele land die zich graag willen presenteren op verschillende podia in één van de Friese cultuursteden of zoals voor 2022 is gekozen op één van onze waddenparels Ameland! Een evenement voor alle koorsoorten die de KCZB vertegenwoordigt. Maar ...

Lees meer

Een korenfestival die open staat voor alle koren uit het hele land die zich graag willen presenteren op verschillende podia in één van de Friese cultuursteden of zoals voor 2022 is gekozen op één van onze waddenparels Ameland!

Een evenement voor alle koorsoorten die de KCZB vertegenwoordigt. Maar ook koren die aangesloten zijn bij andere korenorganisaties nemen deel aan deze dag.Frisia Cantat een fijne dag zingen maar ook om te luisteren. Beleef het mee!

Het Friese korenfestival wordt al jaren lang gehouden en is uitgegroeid tot een prachtig tweejaarlijks festival waar rond de 40/50 verenigingen graag voor het voetlicht treden. Jarenlang werd het festival gehouden in Joure en later werd het Bolsward.

Vanaf 2014 heeft de organisatie besloten om met Frisia Cantat de provincie door de te trekken en is achtereenvolgens gekozen voor Franeker in 2014, Dokkum in het oosten van de provincie in 2016 en Leeuwarden in 2018, die voor dat jaar de titel meekreeg van dé Culturele Hoofdstad van Europa! En dat was een uitstekende keuze, maar liefst 60 koren/groepen met ruim 1500 deelnemers gaven acte de présence!

Voor 2020 en 2021 had de organisatie gekozen voor Ameland. Midden in het werelderfgoedgebied van Unesco de prachtige waddenzee! Helaas gooide COVID-19 roet in het eten, jammer. Maar niet getreurd, de organisatie zet zich nu in voor de derde keer in 2022 en zetten alles op alles om er dan een prachtige vocale dag van te maken! Dit doen ze in samenwerking met twee Amelanderkoren, het Int. Kerkelijk Zangkoor Ameland en Vocaal Ensemble Vocalis.

Ameland en de KCZB nodigen u uit om Frisia Cantat te beleven! Toegang tot alle locaties is gratis! En zoals de gemeente Ameland zelf aangeeft: Ameland ontspant, verkwikt, en geeft nieuwe energie!

Het evenement zal plaatsvinden op zes locaties in Nes, Hollum en Ballum. O.a. St. Clemenskerk Nes, Magnuskerk Hollum en in de Hervormde, Doopsgezinde/Gereformeerde kerken in eerder genoemde dorpen.

Circa 40 koren met ongeveer 1.000 deelnemers zullen hun stem laten horen op de parel van de waddenzee. De koren worden in de gelegenheid gesteld om tweemaal twintig minuten op te treden in twee verschillende kerken.

U kunt optredens verwachten van kinderkoren, gospelkoren, vrouwenkoren, mannenkoren, gemengde koren en diverse vocaal ensembles. gemengde koren. De verenigingen komen uit de drie noordelijke provincies maar en ook uit de Flevopolder, Limburg, Terschelling en vier Amelander koren geven acte de préséance. De koren en ensembles worden in de gelegenheid gesteld om tweemaal twintig minuten op te treden in twee verschillende kerken.

De opening zal om 10.30 uur worden verricht door verschillende koren op alle zes de locaties.

Het is traditie bij Frisia Cantat om met de koren die aan het eind van de dag nog aanwezig zijn, samen muzikaal af te sluiten in de St. Clemenskerk in Nes. Tijdens het slotconcert zal Koorschool Drenthe en Themakoor Meiinoar uit Sint Nicolaasga de dag afsluiten. Tijdens de slotmanifestatie zal de wethouder van Cultuur de heer Piet IJnsen van de gemeente Ameland de deelnemers van de dag toespreken.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Iepen Mienskipfuns, SAKO/Keunstwurk Friesland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Lammert Koopman stichting, Stichting Siebolt foudation en diverse sponsoren.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 10:30 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: programmaboekje € 2,00.

Waar is het?

Diverse locaties

9161 AF AMELAND

gratis