Galaconcert Méér Muziek in de Klas & De Meispelen

18 mei, Theater Sneek in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Programma: 1. Ús liet mei in ferhaal (optredens Friese scholen), 2. Once upon a time… meertalig muziektheater (acteurs, koor en orkest) INLEIDING Het vertellen en voorlezen van sprookjes spreekt tot de verbeelding en al eeuwenlang wordt muziek gebruikt om verhalen op een sfeervolle manier te verkla...

Lees meer

Programma: 1. Ús liet mei in ferhaal (optredens Friese scholen), 2. Once upon a time… meertalig muziektheater (acteurs, koor en orkest)

INLEIDING
Het vertellen en voorlezen van sprookjes spreekt tot de verbeelding en al eeuwenlang wordt muziek gebruikt om verhalen op een sfeervolle manier te verklanken. Verhalen vertellen gebeurt in veel verschillende talen, de taal van de muziek daarentegen is universeel en kunnen we overal verstaan!
Met een prikkelend programma, waaronder een familievoorstelling voor jong en oud, geeft Once upon a time in the North op een verrassende manier invulling aan het thema Verhalen vertellen met muziek.

Op donderdag 20 september 2018 werd het convenant Méér Muziek in de Klas – lokaal Fryslân, in aanwezigheid van HM koningin Máxima, door meer dan 80 partners ondertekend. Eén van de beloftes uit het convenant is het organiseren van de Meispelen, een jaarlijkse Friese cultuurdag voor de basisscholen. Na twee keer uitstel wegens corona kan deze dag nu eindelijk plaatsvinden op vrijdag 20 mei! Scholen laten door optredens en exposities zien en horen wat ze in huis hebben. In dezelfde week, op woensdagavond 18 mei, organiseert Méér Muziek in de Klas – Lokaal Fryslân dit galaconcert in Theater Sneek. Het verbindende jaarthema Us liet mei in Ferhaal voor de scholen is ook het centrale thema van het galaconcert.

HET PROGRAMMA
In het eerste deel van het avondprogramma zijn er optredens van jonge, talentvolle scholieren rondom het thema Us liet mei in Ferhaal. Het wordt een bijzondere avond voor jong en oud, met presentaties van schoolkoren- en orkesten en optredens van Friese ambassadeurs! Ook is er een kleine sneakpreview van de Meispelen met filmpjes van de voorbereidingen op scholen.

Het programma heeft als hoofdmenu onze meertalige versie van de vertelvoorstelling Once upon a time… (Der wie Ris, Er was Iens, Der was Ains), van de Belgische componist Jan Van der Roost. Bekende streektaalliefhebbers en artiesten vertellen in hun eigen streektaal. Ze promoten hiermee de eigenheid van onze regio. De voorstelling wordt uitgevoerd door een groot harmonieorkest, een jongerenkoor, zangsolisten en acteurs. Bezoekers worden meegenomen in muzikale vertellingen rondom vier wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm. De Gouden Sleutel, Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje vormen de rode draad in Van der Roosts meesterwerk dat ook nog in Drenthe (21 mei – De Nieuwe Kolk Assen) en Groningen (22 mei – Martiniplaza) wordt uitgevoerd.

Meer info en opgave via: https://meermuziekindeklas.frl/meispelen mailen kan ook: meermuziekindeklas@keunstwurk.nl

Meet & greet convenantpartners Méér Muziek in de Klas 18:00 - 19:15 u.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 18 mei 2022 : 19:30 - 21:45

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

Theater Sneek
Westersingel 28
8601 GR SNEEK
0515 431400
www.theatersneek.nl
info@theatersneek.nl

€ 20,00