Game On – Experience 50 years of videogames

30 oktober 2021 t/m 6 juni 2022, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De grootste interactieve tentoonstelling over gamecultuur met de grootst speelbare collectie ter wereld. Game On is een tentoonstelling die wereldwijd al door miljoenen bezoekers is bezocht. Voor deze speciale editie in Forum Groningen is de tentoonstelling uitgebreid met werk en games van Nederland...

Lees meer

De grootste interactieve tentoonstelling over gamecultuur met de grootst speelbare collectie ter wereld. Game On is een tentoonstelling die wereldwijd al door miljoenen bezoekers is bezocht. Voor deze speciale editie in Forum Groningen is de tentoonstelling uitgebreid met werk en games van Nederlandse studio’s: van pioniers uit de jaren 80 tot internationale kaskrakers als Horizon Zero Dawn.

1971 – 2021: 50 jaar gamegeschiedenis
Dit najaar is het 50 jaar geleden dat de eerste commerciële videogame werd uitgebracht. De release van Computer Space van Nolan Bushnell en Ted Dabney vond plaats in november 1971. Commercieel gezien is de gaming-industrie sindsdien uitgegroeid tot een booming sector die meer waard is dan Hollywood en de sportwereld samen. De impact van de gamewereld is onmiskenbaar. Anno 2021 zijn er wereldwijd miljarden gamers actief - man, vrouw, jong en oud. Om deze 50 jaar gamegeschiedenis te vieren, opent zaterdag in Forum Groningen Game On.

Wat is er te doen en ontdekken op de tentoonstelling?
Uniek aan de tentoonstelling is dat bezoekers niet alleen een uitgebreid overzicht krijgen van de rijke evolutie van videogames, maar deze ook zelf kunnen ervaren. De show bevat de grootste speelbare collectie ter wereld: er zijn meer dan 120 arcadekasten, handheld games en game consoles. Bezoekers kunnen dus volop zelf gamen, maar ook van alles bekijken: originele illustraties en schetsen, concept art en marketingmateriaal geven fraai inzicht in het creatieve proces achter game-ontwikkeling. De tentoonstelling besteedt ook aandacht aan het werk van Nederlandse makers, waaronder de Amsterdamse studio Guerrilla Games.

Lees minder

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl