Gedacht en geleefd

5 november t/m 27 november, Kunstlokaal No8 in JUBBEGA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Guus Koenraads | Fred Geven, Gedacht en geleefd, duotentoonstelling. Guus Koenraads, geboren 1949 in Eindhoven, opleiding Jan van Eyck Academie, Maastricht. Woont en werkt in Beek en Donk. Guus Koenraads maakt afgewogen geometrische werken. Door de combinatie van vorm en kleur ontstaat een subti...

Lees meer

Guus Koenraads | Fred Geven, Gedacht en geleefd, duotentoonstelling.

Guus Koenraads, geboren 1949 in Eindhoven, opleiding Jan van Eyck Academie, Maastricht. Woont en werkt in Beek en Donk.

Guus Koenraads maakt afgewogen geometrische werken. Door de combinatie van vorm en kleur ontstaat een subtiel architectonisch beeld. Kleur, gemengd en opgebracht in uiterst zorgvuldig geschilderde lagen. De compositie zet zich voort in de werkelijke ruimte doordat de vlakken zich vouwen over de zijkanten van het paneel en door de schaduwen op de wand. Ook maakt Guus puur driedimensionale objecten. De ruimtelijke beleving blijft niet louter abstract, wordt emotioneel. De toewijding is voelbaar. Voor deze gelegenheid maakte Guus Koenraads een multiple in een oplage van vijf exemplaren: Sancta Sanctorum, messing, 21 x 21 x 0,3 cm.

Fred Geven, geboren 1961 in Eindhoven, opleiding Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving ‘s-Hertogenbosch. Woont en werkt in ‘s Hertogenbosch.

Hout dat eens boom was en leefde. Zijn observaties en de verwondering die hij ervaart tijdens zijn omzwervingen in het bos en langs de zee legt Fred Geven vast in hout dat hij vindt. Dat in vorm groeide of een vorm kreeg door de ingreep van mensen. Hout met jaarringen, noesten, zaagsnedes, geschuurd soms door zand, water en tijd. Fred voegt kleur toe en compositie, brengt daarmee de ziel terug van de boom, het hart en de haarvaten van het bos. In het atelier groeit het verder, ontstaat een nieuw woud, nieuw leven.

Na afspraak is bezoek ook mogelijk op een ander moment.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 5 november 2022 : 13:00 - 17:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kunstlokaal No8
Schoterlandseweg 55
8411 XX JUBBEGA
0516 463141
www.alles-kan.info
contact@alles-kan.info