Geerten Liefting

28 juli, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het zesde orgelconcert van de zomerserie 2021 in de Martinikerk Groningen zal organist Geerten Liefting het befaamde Arp Schnitger-orgel bespelen. Geerten Liefting studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie, compositie en koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bi...

Lees meer

In het zesde orgelconcert van de zomerserie 2021 in de Martinikerk Groningen zal organist Geerten Liefting het befaamde Arp Schnitger-orgel bespelen.

Geerten Liefting studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie, compositie en koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met het Nederlands Blazersensemble als ook met koren als de Laurenscantorij en het Ribatutta Ensemble met wie hij samen met Hayo Boerema onder meer het imposante en virtuoze Salve Regina van Yves Castagnet voor koor en twee orgels uitvoerde.

In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. Daarbij is hij ook nog vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Tijdens zijn concert in de Martinikerk brengt Liefting werken van Bruhns, Froberger, J.S. Bach, Alain en Florentz ten gehore. Ook zal hij improviseren op het Schnitger-orgel.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 28 juli 2021 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )

Toelichting: studenten € 8.00.

Voorverkoop: avondmuziek.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader