Geerten van de Wetering

13 juli, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert Martinikerk Groningen door Geerten van de Wetering, organist Kloosterkerk te Den Haag. Geerten van de Wetering (1985) is een veelzijdig musicus, die graag uitdagende en verrassende programma’s rond het orgel maakt, bijvoorbeeld in combinatie met dans, elektronische muziek, film of vide...

Lees meer

Orgelconcert Martinikerk Groningen door Geerten van de Wetering, organist Kloosterkerk te Den Haag.

Geerten van de Wetering (1985) is een veelzijdig musicus, die graag uitdagende en verrassende programma’s rond het orgel maakt, bijvoorbeeld in combinatie met dans, elektronische muziek, film of video-art. Geerten is actief als organist en dirigent. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van zijn spel. In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Ook brengt hij met regelmaat nieuwe werken in première: hij speelde o.a. premières van composities van Kate Moore, Klaas de Vries, Oene van Geel en Willem Boogman. Daarnaast werkt hij geregeld mee aan radio- en CD-opnames. In 2018 verscheen zijn eerste solo-cd, die in de pers enthousiast ontvangen werd. Geerten concerteert in binnen- en buitenland. Sinds enige tijd heeft hij zich ook toegelegd op het componeren en arrangeren van muziek, recent zijn enkele werken van hem uitgegeven. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus is Geerten ook actief als artistiek adviseur en in diverse bestuursfuncties.

Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren. Hij studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Voor het concert op het befaamde Schnitger-orgel in de Martinikerk heeft Geerten van de Wetering een zeer gevarieerd en veelzijdig programma samengesteld. Als openingswerk speelt hij de Praeludium h-Moll BWV 544 van Johann Sebastian Bach. Hierna volgt het Evocazione van de Nederlandse componist Daan Manneke. Het derde werk is ook van Nederlandse origine. Van Anthon van der Horst speelt Van de Wetering de Partita diverse sopra “O , Nostre Dieu, et Seigneur amiable”. Dit werk betreft een negental variaties op de melodie van psalm 8. Uit Estland komt de componist Arvo Pärt die veelal in minimal-stijl componeert. Van zijn hand zal het Da Pacem klinken op het Groningse orgel.
Geerten van de Wetering zal zijn improvisatiekunsten ook laten horen in een improvisatie. Van Jan Pieterszoon Sweelinck zal het Capriccio in a gespeeld worden waarna Psalm 117 van Claude Goudimel zal klinken.
Een modernere versie van psalm 117 betreft het Laudate Dominum van Jan Welmers. Dit is één van zijn eerste en bekendste minimalwerken. Jan Welmers is dit voorjaar overleden . Met de Fuga h-Moll BWV 5444ii van Bach zal het concert afgesloten worden.

Aanvang van het concert is 20.00 uur. De kerkdeuren zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn. Entreeprijzen zijn €12,50, € 10 en €5. Tickets kunnen gereserveerd worden via www. Avondmuziek.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 13 juli 2022 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.avondmuziek.nl.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 12,50