Geologieweekend

14 mei t/m 15 mei, Natuurmuseum Fryslân in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een weekend in het teken van geologie met leuke kinderactiviteiten en heel veel stenen, fossielen en mineralen. Jaarlijks organiseert de GEA kring Fryslân een Geologisch Weekend in het Natuurmuseum Fryslân. Dit jaar vindt het evenement plaats op 14 en 15 mei. Het weekend staat geheel in het teken ...

Lees meer

Een weekend in het teken van geologie met leuke kinderactiviteiten en heel veel stenen, fossielen en mineralen.

Jaarlijks organiseert de GEA kring Fryslân een Geologisch Weekend in het Natuurmuseum Fryslân. Dit jaar vindt het evenement plaats op 14 en 15 mei. Het weekend staat geheel in het teken van dieren en mensen die geleefd hebben in Doggerland, een verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee.

In het atrium van het museum staan verschillende replica’s van dieren uit deze periode zoals een mammoetbaby, een rendier, een edelhert en een muskusos. Ook zijn er echte fossiele botten en schedels te zien met als topstuk het complete skelet van een holenbeer.

Tijdens het Geologisch Weekend laten leden van de GEA kring Fryslân hun mooiste vondsten zien: mineralen, zwerfstenen en fossielen. Het is ook mogelijk om mineralen, fossielen of zwerfstenen te kopen. Verder worden er voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd: kinderen kunnen een fossiel of mineraal uit gips hakken, zelf op zoek naar vondsten in het zand, er is een grabbelton en er is een (gratis) quiz met een leuke beloning. Kortom, er is van alles te zien en te beleven dit weekend.

Tijdens het Geologisch Weekend geldt er een speciale entreeprijs van € 5,- p.p. (exclusief OnderWaterSafari).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 14 mei 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 5.00 (4 t/m 18 jaar )

Toelichting: excl. OnderWaterSafari.

Waar is het?

Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM LEEUWARDEN
058 2332244
www.hetnatuurmuseum.nl