Geometrische Verbeelding

3 april t/m 3 juni, Galerie It Alde Tsjerkje in MILDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

"Ooit, begin jaren '80, ben ik begonnen met een schriftelijke cursus reclametekenen via de LOI. Dat was de aanzet voor mij om me te gaan bezighouden met het ontwerpen van structuren, patronen en composities met geometrische vormen. In 2003 ben ik bij kunstencentrum "de Meldij" op een cursus schilder...

Lees meer

"Ooit, begin jaren '80, ben ik begonnen met een schriftelijke cursus reclametekenen via de LOI. Dat was de aanzet voor mij om me te gaan bezighouden met het ontwerpen van structuren, patronen en composities met geometrische vormen. In 2003 ben ik bij kunstencentrum "de Meldij" op een cursus schilderen gegaan onder leiding van Sikko Mulder. Na een poosje zijn 5 deelnemers van de groep gestopt en hebben we samen het kunstcollectief "RefleXYZ" gevormd.
Sinds 2015 ben ik lid van de groep "KunstINNark", een groep die exposities organiseert. Ik heb de affiches en het beeldmerk voor deze groep ontworpen. Zelf heb ik geen specifieke kunstopleiding, ik heb een technische achtergrond.
In mijn werk spelen symmetrie, ruimtelijkheid, licht en donker, beweging van het licht en speelsheid een rol. Ik probeer er altijd een zoekplaatje van te maken, vormen en composities die de aandacht van de kijker opeisen vanwege het licht- en lijnenspel.
Ik werk veel met een 3D-programma en een tekenprogramma op de computer. Daar maak ik de tekening die nodig is om een object op papier uit te printen en om die vervolgens te snijden, vouwen en te plakken.
Technieken waar ik hoofdzakelijk gebruik van maak zijn: fotografie, video, CGI (Computer Generated Imaginary - Grafisch tekenwerk op de computer) en hand- en machinaal houtbewerken".
De opening van deze expositie is op 3 april om 15.00 en wordt verzorgt door kunstenaar Bert Klaver.
Tijdens het open huis op de eerste zondag van de maand zijn alle kunstenaars van de galerie aanwezig.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : 14:00 - 17:00
za 28 mei 2022 : 14:00 - 17:00
zo 29 mei 2022 : 14:00 - 17:00
vr 3 juni 2022 : 14:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie It Alde Tsjerkje
Schoterlandseweg 37
8454 KB MILDAM
www.galerie-italdetsjerkje.blogspot.com

gratis