Gerben Mourik

26 juli, Grote of Martinikerk in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Concert op het Schnitger0-van Dam-orgel van de Martinikerk te Sneek door Gerben Mourik. Op maandagavond 26 juli geeft Gerben Mourik, organist van de Grote Kerk te Oudewater, een concert op het Schnitger-van Dam-orgel van de Martinikerk te Sneek Hij speelt een programma met werken van o.a. J.S. Bach...

Lees meer

Concert op het Schnitger0-van Dam-orgel van de Martinikerk te Sneek door Gerben Mourik.

Op maandagavond 26 juli geeft Gerben Mourik, organist van de Grote Kerk te Oudewater, een concert op het Schnitger-van Dam-orgel van de Martinikerk te Sneek Hij speelt een programma met werken van o.a. J.S. Bach, Damjakob, Bonefaas en Franck.
Gerben Mourik behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus 1e fase -met aantekening orgelimprovisatie- en de Master Uitvoerend Musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens volgde hij privé-lessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten.
Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé.
Hij heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen in het middelpunt staan: het promoten van Nederlandse muziek, en de kunst van het improviseren.

Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater. In deze kerk heeft hij ook een lespraktijk voor organisten.
Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende Mourik deze prijs unaniem toe.
In april 2013 werd hij benoemd als Stadsorganist van Oudewater. In juni 2015 studeerde hij af als Kerkmusicus I aan het Utrechts Conservatorium.

Voor dit concert moet u zich aanmelden bij: orgelsneek@gmail.com of per mobiel of app bij: 06-22222429.

Lees minder

Data en tijden

ma 26 juli 2021 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Grote of Martinikerk
Grote Kerkstraat 5
8601 ED SNEEK

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader