Gerrie Meijers

10 juli, Petruskerk in LEENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Gerrie Meijers, organist Remonstrantse kerk te Haarlem. Orgelconcert 10 juli Veel Bach in Leens Er zijn in de orgelwereld nog altijd meer mannelijke dan vrouwelijke organisten. De Stichting Hinszorgel Leens probeert altijd nadrukkelijk in de jaarlijkse serie concerten concerteren...

Lees meer

Orgelconcert door Gerrie Meijers, organist Remonstrantse kerk te Haarlem.

Orgelconcert 10 juli

Veel Bach in Leens
Er zijn in de orgelwereld nog altijd meer mannelijke dan vrouwelijke organisten. De Stichting Hinszorgel Leens probeert altijd nadrukkelijk in de jaarlijkse serie concerten concerterende dames naar Leens te krijgen. Zaterdagavond, aanvang 20.00 uur, is dat Gerrie Meijers, organist van de Remonstrantse kerk te Haarlem. Ze is tevens pianist.
Haar programma voor Leens siert de namen van D. Buxtehude, F. W. Zachow, G.F. Händel en J.S. Bach. Meijers begint met de Toccata in G van Dieterich Buxtehude. Dan komt Bach met drie koraalbewerkingen uit de Achtzehn Choräle, waaronder het Trio super Herr Jesu Christ, dich zu uns wend en de Fantasia super Komm Heiliger Geist. Het eerste is een prachtig onderhoudend trio, het stoere tweede zou wel een koraaltoccata genoemd kunnen worden. Tussen de koraalbewerkingen in klinkt een Concerto van A. Marcello dat Bach naar zijn orgelhand zette. Van Friedrich Wilhelm Zachow horen we een toccata en van zijn later meest beroemde, naar Engeland verhuisde leerling Händel klinkt een Air uit een klavecimbelsuite. Tot slot Bach, met ‘de G-dur (BWV 541)’ Waarom schreef Bach destijds dit werk zo mooi en duidelijk in het net? Zijn oudste zoon Wilhelm Friedemann wilde het spelen om in 1733 mee te dingen naar de post van organist aan de Sophienkirche te Dresden. Vader schreef ook nog een extra brief naar Dresden. Het heeft geholpen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 juli 2021 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 11 jaar)
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.hinszorgelleens.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Petruskerk
Zuster A. Westerhofstraat 8
9965 PJ LEENS
www.hinszorgelleens.nl
scriba@leens.gkv.nl

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader