Getokkelde Barok en Romantiek van Lodewijk XIV tot Franz Schubert

3 juni, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Izhar Elias (barokgitaar, romantische gitaar), Israel Golani(barokgitaar, theorbe) en Fernando Riscado Cordas (romantische gitaar); klassiek. Zo’n grote variëteit aan gitaren en luiten hoor je niet vaak. Dit bijzondere ‘tokkelfeest’ bestaat uit twee helften. In de eerste helft waan je je in het pal...

Lees meer

Izhar Elias (barokgitaar, romantische gitaar), Israel Golani(barokgitaar, theorbe) en Fernando Riscado Cordas (romantische gitaar); klassiek.

Zo’n grote variëteit aan gitaren en luiten hoor je niet vaak. Dit bijzondere ‘tokkelfeest’ bestaat uit twee helften. In de eerste helft waan je je in het paleis van de Zonnekoning, of op een zonnig plein in het barokke Italië. In de tweede helft duik je in de zangerige klankwereld van Schuberts gitaren. Laat je betoveren door topspecialisten op het gebied van historische gitaren en luiten.

Muziek van:
Giovanni Paolo Foscarini (1600 – 1647)
Francesco Corbetta (ca. 1615 – 1681)
Robert de Visée (ca. 1655 – 1732)
Giovanni Girolamo Kapsberger (ca. 1580 – 1651)
Franz Schubert (1797-1828)

De combinatie van twee barokgitaren of een barokgitaar en een theorbe biedt een waaier aan klankkleuren. Oude muziek specialisten Izhar Elias en Israel Golani pakken naast intieme tokkels ook uit met opzwepende en swingende dansen. Het is deze combinatie van pure verfijning en een volkse aard die Corbetta geliefd maakte aan het hof van Versailles, bij Lodewijk XIV.

Luister naar unieke bewerkingen van Schuberts pianosonates gespeeld op een echte ‘Schubert gitaar’. Dat Franz Schubert ook gitaar speelde weten maar weinig mensen. Dat je zijn muziek kunt horen op twee gitaren van het type dat hij zelf bezat is iets unieks. Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas bespelen zo’n prachtige zangerige Enzensperger gitaar, waar Schubert er eentje van thuis had liggen. De bewerkingen van Schuberts pianomuziek zijn van de hand van Fernando Cordas. Onlangs gaf de Volkskrant 4 sterren voor het album ‘Schubert’s Guitars’. Laat je betoveren door de zangerigheid van de ‘Schubert gitaren’.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 3 juni 2022 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: www.harmonie.nl.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 25,00