Gipsy Festival

22 april in Borg Nienoord in LEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Muziek met gipsy-jazz en swing en Zuid-Amerikaanse invloeden.

Het muziekfestival is in de stijl van de beroemde Django Reinhardt, met een knipoog naar een Bohemien lifestyle, begint in de middaguren en loopt door tot zolang het gezellig is. Uniek voor Noor-Nederland en bij te wonen door iedere liefhebber en meespelend willende muzikanten.

Op de artiestenlijst staan nationaal en internationaal bekende top acts en bands als The Basily Gipsy Band, Reinier Voet & Pigalle44 en verder de noordelijke topbands Zazou Swing en mede-organisators van het festival, Quartier Latin Plus. Zij wisselen elkaar af op diverse podia, verdeeld over drie zalen in de borg, daarnaast is er tussen de bedrijven door de gelegenheid  voor de bezoekers en geïnteresseerde muzikanten om gezamenlijk te jammen!


Line-up van het Gipsy Festival
Reinier Voet &Pigalle44, brengt gipsy-jazz en swing. De band is een absolute autoriteit op gebied van gipsy jazz en zowel nationaal als internationaal veel gevraagd voor optredens op de grootste podia en zijn zeer bekend van radio en televisie. Een respectvolle reputatie derhalve.

The Basily Gipsy Band formatie laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Ze hebben een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeuner invloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen. Ook en grote reputatie in binnen- en buitenland.

Quartier Latin Plus is een kwartet ervaren muzikanten uit het noorden van het land. De klankkleur is vanaf de oprichting in 2012 bepaald door de interesse in muziek van Django Reinhardt. Zuid-Amerikaanse invloeden zijn ook terug te horen in de muziek. Quartier Latin Plus brengt gipsy-jazz, latin & standards met een vleugje Bohemien.

Zazou Swing, de naam van de band is afgeleid van Les Zazous, jazzcats die in het Parijs van de jaren 30/40 de swing tot een lifestyle hadden verheven. Uit die tijd stamt ook de muziek van de Hot Club de France, het beroemde zigeunerjazz ensemble met de legendarische gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grapelli. Het Zazou Swing trio voelt zich enorm verbonden met de melodieuze stijl van swing/jazz en het repertoire bestaat dan ook hoofdzakelijk uit gipsy jazz liedjes, afgewisseld door vocale jazz-standards, bossa's en wals-musette.

€ 10,00

Gipsy Festival

22 april, Grand Café Borg Nienoord, Leek

Data en tijden

za 22 april 2017 : 15:00

Prijzen

Volwassen : € 10.00
Kinderen : € 10.00
65 plus : € 10.00
CJP : € 10.00

Waar is het?

Borg Nienoord
Nienoord 1
9351 AC LEEK
0594 512370
www.grandcafe-borgnienoord.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen