Gloria Deo - The Messiah

10 december, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Concertkoor Gloria Deo durft het aan, een groot koorwerk met solisten en orkest in de Lawei onder leiding van de nieuwe dirigent Jeroen Helder. In deze onzekere tijd niet zonder risico, immers zaal, solisten en orkest worden al ruim van te voren gecontracteerd. De Messiah, een oratorium van George...

Lees meer

Concertkoor Gloria Deo durft het aan, een groot koorwerk met solisten en orkest in de Lawei onder leiding van de nieuwe dirigent Jeroen Helder. In deze onzekere tijd niet zonder risico, immers zaal, solisten en orkest worden al ruim van te voren gecontracteerd.

De Messiah, een oratorium van George Friedrich Händel werd in slechts 24 dagen gecomponeerd in 1741. Händel maakte een moeilijke tijd door in zijn leven. Zijn vriend de librettoschrijver Charles Jennes reikte hem een aantal bijbelteksten aan in de hoop dat hij die op muziek wilde zetten. Händel werd zo geïnspireerd door de teksten over het leven van Jezus dat hij dit werk in korte tijd voltooide. Het werd één van zijn meest bekende werken voor koor, solisten en orkest.

Vanaf de eerste uitvoering in 1743 heeft het werk groot succes gehad. Ondanks de lengte is het zeer boeiend. In combinatie met de teksten is de muziek erg suggestief. Het koor heeft een groot aandeel.

De Messiah bestaat uit drie delen, in het eerste deel wordt de aankondiging van de komst van de Messias bezongen, het tweede gedeelte verhaalt van het leven van Jezus, Zijn lijden en sterven. In het derde gedeelte tenslotte wordt de overwinning over de dood en daardoor de toekomst van de mensheid bezongen. Dit alles in prachtige aria’s en koorgedeeltes.

Solisten zijn: Agnes van Laar, sopraan
David van Laar, altus
Edward Leach, tenor
Frans Fiselier, bas

Muzikale begeleiding wordt verzorgd door het barok ensemble Eik en Linde uit Amsterdam. Algehele leiding is in handen van Jeroen Helder.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 december 2022 : 20:00 - 22:50

Prijzen

Volwassenen : € 33.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 33,00