Goede Leiders in Onzekere Tijden

4 oktober, Academiegebouw in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Studium Generale lezing door Janka Stoker en Harry Garretsen. In sneltreinvaart verandert de wereld om ons heen en de onzekerheid over hoe het verder moet is groot: de gevolgen van de pandemie, een oorlog in Europa en de groeiende lijst met grote verandervragen over het klimaat, de zorg of de arbei...

Lees meer

Studium Generale lezing door Janka Stoker en Harry Garretsen.

In sneltreinvaart verandert de wereld om ons heen en de onzekerheid over hoe het verder moet is groot: de gevolgen van de pandemie, een oorlog in Europa en de groeiende lijst met grote verandervragen over het klimaat, de zorg of de arbeidsmarkt. Wat doet een crisis met het gedrag van leiders? Vragen onzekere tijden om ander leiderschap? En waarom zijn leiders vaak slecht in staat om zelf te veranderen?

Janka Stoker en Harry Garretsen laten zien hoe leiders en hun volgers, zowel in organisaties als in de politiek, omgaan met crisis en onzekerheid, en wat dit betekent voor goed leiderschap. Met voorbeelden van inspirerende leiders als Jacinda Ardern, Paul Polman en Volodymyr Zelensky. Koen Schuiling reflecteert vanuit zijn rol als burgemeester van Groningen op leiderschap in crisistijd.

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Harry Garretsen is aan diezelfde faculteit hoogleraar Internationale Economie en Bedrijfskunde. Beide zijn directeur van het RUG-expertisecenter In the LEAD. Dit centrum houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en advies over de effectiviteit van leiderschap.

Koen Schuiling is een Nederlandse bestuurder en VVD-politicus. Sinds 30 september 2019 is hij burgemeester van Groningen.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 4 oktober 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 4.00 € 4.00

Toelichting: € 2,00 met SG-kaart / gratis voor studenten.

Voorverkoop: https://sggroningen.stager.nl/web/tickets/111219129.

Waar is het?

Academiegebouw
Broerstraat 5
9712 CP GRONINGEN
050 3639111
www.rug.nl

€ 4,00