Gondelvaart

26 augustus, Rivier De Boarn in ALDEBOARN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met meer dan 10.000 bezoekers is de Gondelvaart Aldeboarn één van de grootste culturele evenementen te water in de provincie Friesland. Dit jaarlijkse evenement bestaat sinds 1945. In al deze jaren ontwikkelde de Gondelvaart zich van een optocht op het water tot een spektakel met rond de 15 drijvend...

Lees meer

Met meer dan 10.000 bezoekers is de Gondelvaart Aldeboarn één van de grootste culturele evenementen te water in de provincie Friesland. Dit jaarlijkse evenement bestaat sinds 1945. In al deze jaren ontwikkelde de Gondelvaart zich van een optocht op het water tot een spektakel met rond de 15 drijvende objecten, welke bijna volledige theaterproducties zijn.

Elke voorstelling drijft aan het publiek voorbij en kan daarom slechts steeds drie minuten bedragen en er moet continu iets te zien zijn. De stoet vaart door de rivier De Boarn over een lengte van ongeveer 2 kilometer heen en terug. Dat er in het donker wordt gevaren maakt het geheel bijzonder.

Aldeboarn is een dorp met 1400 inwoners. Het dorp is verdeeld over 25 buurtverenigingen. Van deze buurten doen in de regel 13 tot 15 buurten mee aan de Gondelvaart. Elke buurt besteedt gemiddeld, en sommigen elk jaar weer, 600 uren aan het bouwen van de Gondels. Het is dan ook niet voor niets dat de sterke dorpscultuur en saamhorigheid in het dorp gunstig afsteken bij het algemene afnemen van leefbaarheid op het platteland. Elke nieuwe buurtbewoner in Aldeboarn is een potentiële gondelbouwer, koffiezetter, buurtversierder of bestuurslid van het organiserende comité. Zo niet dan zijn er altijd nog de andere 30 dorpsverenigingen waar men actief lid van kan worden. Een groter gevoel van welkom kan men niet krijgen!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 26 augustus 2022 : vanaf 17:00