Gran Whistle Turismo

28 maart t/m 25 april, Rotonde Julianalaan/Hobbemastraat in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een gigantische, racende feesttoeter? Laat dat maar aan de Britse kunstenaar Lee McDonald over. Een oude, gouden Volkswagen Golf heeft hij omgebouwd tot een spectaculaire rallywagen, met daar bovenop een bijzonder bouwsel. Een kegelvormige windvanger is bevestigd op het dak van de auto, met daaraan...

Lees meer

Een gigantische, racende feesttoeter? Laat dat maar aan de Britse kunstenaar Lee McDonald over.

Een oude, gouden Volkswagen Golf heeft hij omgebouwd tot een spectaculaire rallywagen, met daar bovenop een bijzonder bouwsel. Een kegelvormige windvanger is bevestigd op het dak van de auto, met daaraan een uitvergrote feesttoeter - zoals je die kent van verjaardagsfeestjes.

Maar nu gemaakt van een enorm textiel patchwork door textielkunstenaar Wies Noest. Als de bestuurder van de auto maar hard genoeg rijdt - en daarmee genoeg wind vangt - wordt er op de feesttoeter geblazen.

Met de wagen brengt de kunstenaar een vrolijke ode aan de rijke cultuur van zelfgemaakte rally-auto’s en amateur autoraces in Friesland en het plezier, inventiviteit en gemeenschap die hiervan uitgaat.

De wagen zal een maand lang op de rotonde staan, maar ook een keer ‘ontsnappen’ en deelnemen aan een heuse race tussen amateurcoureurs: een wedstrijd met als ultiem doel om de feesttoeter bovenop de wagen te laten fluiten. De race zal worden opgenomen; met sportcommentaar van presentator Willem de Vries, bekend van Omrop Fryslan!

s’ Morgens vroeg op 28 maart (rond 10 uur) zal het kunstwerk op de rotonde Julianalaan/Hobbemastraat geplaatst worden. Omdat we helaas geen fysieke opening kunnen houden, hebben we speciaal voor de buurtbewoners iets anders leuks bedacht: De kijk-uit-je-raam-of-vanaf-de-stoep-opening!

Van te voren zullen en aantal honderd adressen in de buurt een uitnodiging en feesttoeter in de bus krijgen, om de wagen op 28 maart aan te moedigen.

Ook via onze socials blijf je op de hoogte en woon je o.a. de opening en race online bij:

www.instagram.com/kunstinitiatief.vhdg
facebook.com/KunstinitiatiefVHDG
en deel jouw foto’s van de Gran Whistle Turismo met de hashtag #granwhistleturismo

Met dank aan: Stichting Stokroos, Het Nieuwe Stadsweeshuis, BankGiro Loterij Fonds, Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslan en LOF.

Lees minder

Links

Data en tijden

zondag 28 maart 2021 t/m zondag 25 april 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Toelichting: 24 u per dag te zien bij oprijden rotonde

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Rotonde Julianalaan/Hobbemastraat
Hobbemastraat
8932 KZ LEEUWARDEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader