Grassendagen

18 september t/m 19 september, Kwekerij Jacobs in VRIESCHELOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Themadagen rond siergrassen. Uitbundige combinaties met laatbloeiende vaste planten in de showtuin naast veel planten en grassen in de verkoop. Siergrassen worden in de tuin eigenlijk nog maar weinig toegepast en dan meestal door deels onterechte vooroordelen. Grassen zouden namelijk allemaal woeke...

Lees meer

Themadagen rond siergrassen. Uitbundige combinaties met laatbloeiende vaste planten in de showtuin naast veel planten en grassen in de verkoop.

Siergrassen worden in de tuin eigenlijk nog maar weinig toegepast en dan meestal door deels onterechte vooroordelen. Grassen zouden namelijk allemaal woekeren en uitzaaien. Vaak is dat echter ook zo want grassen komen op vrijwel de gehele aarde voor waar ze als pionier en bodembedekker een zeer belangrijke rol vervullen in het ecosysteem.

Gras groeit vaak zelfs nog op plekken waar bijna niets anders kan groeien. Voor de siertuin zijn er echter zo’n 300 soorten die hier niet of amper uitzaaien en ook niet woekeren maar een sierlijke pol vormen waar we jaren plezier van kunnen hebben zonder al te veel onderhoud.

Siergrassen geven de bloementuin een meer natuurlijker aanblik. Ze zorgen voor meer lucht en ruimte in de tuin waardoor borders luchtiger worden. Bovendien brengen ze beweging in de tuin als de wind speelt met het lange en smalle loof. Vooral de bloeiwijzen zorgen daarbij voor een zeer sierlijk en beweeglijk geheel waarbij de zilveren pluimen het licht soms lijken te "vangen" en daardoor fel oplichten. Een tuin waarin siergrassen zijn gecombineerd met laatbloeiende vaste planten is dan ook een indrukwekkende belevenis, vooral met het mooie septemberlicht!

In onze 6000 m2 open tuin worden vaste planten steeds gecombineerd met siergrassen. In de grote zonnige tuin zijn het vooral combinaties met laatbloeiende en robuuste soorten. Vanaf augustus gaan de siergrassen pas goed opvallen. In september wordt het vervolgens een waar pluimenfeest door de combinatie met laatbloeiende vaste planten waarboven de wuivende halmen altijd in beweging lijken te zijn…

Zoals altijd hebben we weer een royale collectie siergrassen en begeleidende vaste planten in de verkoop. We zijn open van 10 tot 17 uur. Gratis entree!

Voor meer informatie, zie onze website: www.kwekerijjacobs.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 18 september 2021 : 10:00 - 17:00
zo 19 september 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kwekerij Jacobs
Vijfde Dalweg 4
9699 TS VRIESCHELOO
0597 541543
www.kwekerijjacobs.nl
info@kwekerijjacobs.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader