Groeten uit Huins - 100 jaar Jentsje Popma

10 juli t/m 11 september, Werk- en presentatieruimte Phlox in HÚNS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Phlox is een werk- en presentatieplek in de voormalige lagere school van Huins. Vorig jaar was er de openingstentoonstelling te zien met foto's van portretfotograaf Koos Breukel. Phlox laat deze zomer het dorp Huins in oude ansichtkaarten zien. Uit de collectie van de Húnser molenaar Durk Posthumus...

Lees meer

Phlox is een werk- en presentatieplek in de voormalige lagere school van Huins. Vorig jaar was er de openingstentoonstelling te zien met foto's van portretfotograaf Koos Breukel.

Phlox laat deze zomer het dorp Huins in oude ansichtkaarten zien. Uit de collectie van de Húnser molenaar Durk Posthumus is een selectie gemaakt van momenten waarop de tijd is stilgezet. In zwart-wit nog. Ze geven een beeld van het dorpsleven als een zelfstandig functionerende gemeenschap, met boeren, arbeiders, middenstanders, een kerk, een café en een dorpsschool. En in bijna ieder dorp was destijds wel een middenstander die van dat dorpsleven ansichtkaarten liet maken.

Daarnaast toont Phlox nog een moment waarop het dorp is vastgelegd: het kleurrijke schilderij dat Jentsje Popma in 1991 maakte van Húns. Dit ter ere van de kunstenaar zijn 100ste verjaardag in 2021. En als erkenning voor het feit dat Popma al vroeg inzag dat het Friese boerenlandschap zoals hij dat kende, aan het verdwijnen was. Hij heeft de schoonheid daarvan nog in veel schilderijen vast kunnen leggen. Zo ook in dit Húnser schilderij.

Van 'Tegenlicht in het dorp Húns' zijn, met genereuze toestemming van de kunstenaar, kunstafdrukken gemaakt. En uiteraard is er nu ook een ansichtkaart van te krijgen, beide uitgegeven door Phlox.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 10 juli 2021 t/m zaterdag 11 september 2021

zaterdag : 13:30-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Werk- en presentatieruimte Phlox
Húns 20
8832 KC HÚNS

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader