Grond en kijk

27 mei t/m 30 juni, Kerk in ZUURDIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Marleen van Engelen (schilderijen en keramiek). Er is een nieuwe expositie in de kerk van Zuurdijk, van Marleen van Engelen. Er zijn schilderijen van 'gronden' te zien. Grond als basis van ons aards bestaan. En 'Hemelkijkers' van keramiek. Sommige Hemelkijkers hebben nissen gevonden waar ze zich in...

Lees meer

Marleen van Engelen (schilderijen en keramiek).

Er is een nieuwe expositie in de kerk van Zuurdijk, van Marleen van Engelen. Er zijn schilderijen van 'gronden' te zien. Grond als basis van ons aards bestaan. En 'Hemelkijkers' van keramiek. Sommige Hemelkijkers hebben nissen gevonden waar ze zich in kunnen verschuilen en een spel spelen met het licht. Grond je zelf en kijk wat je wil zien.
Marleen exposeerde sinds 1983 in binnen- en buitenland. Ze maakt grafiek, schilderijen, litho's, tekeningen en keramiek. Ze illustreerde verschillende boeken, waaronder 'Er was eens een hart' voor de Nederlandse Hartstichting, en een kleur- en tekenboek over Veenhuizen.

Marleen van Engelen:
'Gedachten.......
Vaste vormen.
De vaste vorm van een werkstuk roept associaties en herinneringen op. Het geeft de mogelijkheid afstand te nemen en er omheen te lopen en te kijken. Maar een tastbaar werk kan ook stollen, zich vastzetten. Het kan je ook ontstolen worden of lui maken. Op de grens van het ontstaan zijn alle dingen open en bewegelijk.
Soms weten je handen beter dan je hoofd wat je wil vertellen.
Zichtbaarheid.
Als je zichtbaar bent ben je kwetsbaar. Maar beter kwetsbaar dan niet bestaan. Ik pleit voor speelruimte voor de ongeziene dingen.'

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 27 mei 2021 t/m woensdag 30 juni 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kerk
Hoofdweg 43
9966 VC ZUURDIJK

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader