Groningen Brass Experience: Dutch Open Brass Band Championships

11 juni, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Dutch Open Brassband Championships (DOBC) is een internationaal kampioenschap voor brassbands uit de tweede -, eerste - en kampioensdivisie. Het concept is uniek: bands mogen zelf hun eigen 30 minuten durende programma samenstellen. Het programma moet bestaan uit één wedstrijdwerk naar keuze, ...

Lees meer

De Dutch Open Brassband Championships (DOBC) is een internationaal kampioenschap voor brassbands uit de tweede -, eerste - en kampioensdivisie.

Het concept is uniek: bands mogen zelf hun eigen 30 minuten durende programma samenstellen. Het programma moet bestaan uit één wedstrijdwerk naar keuze, op het niveau van de divisie waarin de brassband uitkomt. De resterende tijd wordt er een aanvullend programma gespeeld. De organisatie moedigt deelnemers aan om nieuw repertoire te spelen. In elke afdeling wordt een prijs toegekend voor het beste totaalprogramma, meest vernieuwende programma en beste solist.

Na vier succesvolle edities in de Lawei in Drachten wordt het populaire kampioenschap dit jaar voor het eerst in Spot/ De Oosterpoort in Groningen georganiseerd. De belangstelling voor de DOBC is er niet minder om geworden: met 17 aanmeldingen is het maximum aantal bands bereikt. Vier brassbands komen uit in de tweede divisie, vijf bands in de eerste divisie en acht in de kampioensdivisie. Onder de deelnemers zijn drie brassbands uit België en twee uit Duitsland. Het sterke deelnemersveld zorgt ongetwijfeld voor een spannende titelstrijd. Net als voorgaande jaren zorgt Brasspass.tv voor een livestream.

Nieuw is het vierdaagse internationale muziekfestival (9-12 juni) dat om de DOBC heen georganiseerd wordt: Groningen Brass Experience. Liefhebbers van (koper)blaasmuziek kunnen zich opmaken voor een gevarieerd programma. In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium is het gelukt om het wereldberoemde London Brass naar het nieuwe festival te halen. Zij verzorgen op donderdag 9 en vrijdag 10 juni workshops in het Prins Claus Conservatorium. Het thema is ‘Help! Ik heb talent!’. Iedereen heeft talent. Maar hoe ontwikkel je dat en hoe vind je daarbij passende begeleiding? Ensembles van verschillende niveaus (gevorderde muzikanten uit de amateurwereld, ensembles op niveau conservatorium, ensembles op professioneel niveau en getalenteerde individuele muzikanten) nemen deel aan deze workshops. Op donderdagavond is er een concert door de deelnemende ensembles in de AE-zaal van het Prins Claus Conservatorium.

Op vrijdagavond staat er een concert gepland van London Brass, zij spelen in de Kleine zaal van De Oosterpoort. Zaterdag 11 juni vinden de DOBC plaats in de Grote zaal van De Oosterpoort. Op zondag zijn er Ommeland concerten waarbij op diverse (bijzondere) locaties in de provincie Groningen concerten worden gehouden.

Het is de bedoeling dat Groningen Brass Experience een jaarlijks festival wordt, met de DOBC als vast onderdeel. Alle tickets zijn verkrijgbaar via SPOT/ De Oosterpoort.

Deelnemende bands DOBC zaterdag 11 juni 2022:
Kampioensdivisie
1. Amsterdam Brass
2. Brassband Buizingen (B)
3. De Wâldsang, Buitenpost
4. Brassband Rijnmond,Rotterdam
5. De Bazuin Oenkerk A
6. Festival Brass Band, Itegem (B)
7. Provinciale Brassband Groningen
8. Soli Brass, Leeuwarden

Eerste divisie
1. Brassband Amersfoort
2. Brassband Breukelen
3. Cologne Concert Brass (D)
4. Mercator Brass Band, Kruibeke (B)
5. Oefening en Uitspanning, Wijk en Aalburg

Tweede divisie
1. Brassband Düren (D)
2. Brassband Heman, Zuidwolde
3. De Bazuin Oenkerk B
4. Martini Brassband, Groningen

Kijk voor het speelschema en meer informatie op de website: www.groningenbrass.com

Lees minder

Links

Data en tijden

za 11 juni 2022 : 9:45 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 25.00

Toelichting: dagkaart € 15,00, passepartout (gehele dag + avondkaart) € 25,00.

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl