Groninger Architectuurmaand

17 augustus t/m 17 september, Diverse locaties in PROV GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In september 2020 vierden we de eerste Groninger Architectuurmaand (GRAM): de opvolger van de Dag van de Architectuur. Een geslaagde editie, ondanks de beperkingen die corona ons oplegde. Ondertussen zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen van de GRAM 2021. Die zal net als vorig jaar na ...

Lees meer

In september 2020 vierden we de eerste Groninger Architectuurmaand (GRAM): de opvolger van de Dag van de Architectuur. Een geslaagde editie, ondanks de beperkingen die corona ons oplegde.

Ondertussen zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen van de GRAM 2021. Die zal net als vorig jaar na de zomervakantie plaatsvinden: van 17 augustus tot 17 september. Wat staat er dit jaar op het programma?

Groninger Architectuurprijs: de ruggegraat van de GRAM

De Groninger Architectuurprijs is en blijft ook in 2021 het hart van de Groninger Architectuurmaand. Met de prijs vragen we aandacht voor goed ontwerp, goed opdrachtgeverschap en natuurlijk ook voor een overtuigende realisatie. Bovendien geven we met de prijs een overzicht van de spreekwoordelijke oogst van recent opgeleverde projecten binnen de grenzen van de gemeente Groningen.

Amsterdamse vakjury

Onze jury’s komen altijd van buiten Groningen. We hebben graag een onbevooroordeelde blik van buitenaf. We zijn blij dat we bekend mogen maken dat de jury van de GRAM 2021 voor ons wordt samengesteld door het vanuit Amsterdam opererende kenniscentrum Architectuur Lokaal en ARCAM: het architectuurcentrum van diezelfde stad. Een Amsterdamse vakjury dus!

Groninger Architectuurmaand 2021: voorlopig programma

Dinsdag 17 augustus: Lancering Groninger Architectuurmaand

Publieke lancering van de Groninger Architectuurmaand met een overzicht van alle ingezonden projecten voor de Groninger Architectuurprijs.

Dinsdag 31 augustus: Bekendmaking genomineerden Groninger Architectuurprijs

Onze Amsterdamse jury maakt de genomineerden voor de Groninger Architectuurprijs 2021 bekend. Daarnaast gaan we met gasten van binnen en buiten Groningen in gesprek over de oogst en de ruimtelijke opgaven waar Stad en Ommeland voor staan.

Vrijdag 10 september: Opleveringsdag

Met (genomineerde) architecten, ontwikkelaars en bouwers maken we een fietstocht langs een selectie van projecten uit de longlist. De perfecte plek om te reflecteren op elkaars werk en om een blik te werpen op de toekomst van de stad.

Zaterdag 11 september: Specialistenbus

Een bustour met twee deskundige gidsen langs alle genomineerde projecten, bedoeld voor een breed publiek. De buspassagiers bepalen samen hun nummers 1, 2 en 3 voor de Groninger Architectuurprijs.

Donderdag 16 september: Groningen meets Amsterdam

Een dag vol kennisuitwisseling met de Amsterdamse juryleden en hun entourage. Middels gesprekken en een mini-symposium bezien we wat Groningen kan leren van Amsterdam, en andersom.

Vrijdag 17 september: Uitreiking Groninger Architectuurprijs 2021

De prijzenparade van de GRAM. Wie winnen de vakjuryprijzen? Op welke projecten werd online het meest gestemd? Wat kozen de passagiers van de Specialistenbus als hun winnaars? Behoudt Jeroen de Willigen de felbegeerde Boumaprijs en het bijbehorende jasje? En komt onze nieuwe stadsbouwmeester Nathalie de Vries nog met een bijzondere prijs?

Groninger Architectuurprijs 2021: zend je projecten in!

Voor de Groninger Architectuurprijs zijn we natuurlijk op zoek naar kandidaten. Ben je zelf betrokken geweest bij een project? Ken je een project van een collega dat we zeker niet mogen vergeten? Of stuitte je toevallig op iets waarvan je dacht: dat moet ook op de lijst? Laat het ons dan weten! We zijn op zoek naar projecten die opgeleverd zijn tussen grofweg 1 mei 2020 en 1 mei 2021, binnen de gemeentegrens van Groningen.

Wanneer je eigen projecten indient, voorzie ons dan meteen van de juiste informatie: van een projectomschrijving tot een aantal hoogwaardige foto’s en tekeningen. Op basis hiervan kan de jury de genomineerden bepalen. Indien mogelijk ontvangen we graag de volgende zaken:

Naam project
Naam architect/ontwerper
Naam opdrachtgever
Naam aannemer/bouwer
Ten minste drie foto’s in hoge resolutie
Een projecttekst (ca. 150 – 500 woorden)
Plattegronden, doorsneden, aanzichten
Je kunt je tips en projecten sturen naar mail@groningerarchitectuurmaand.nl.

Wil je meer informatie over de prijs en de voorwaarden? Kijk dan op groningerarchitectuurmaand.nl. Heb je vragen? Mail ons dan op bovenstaand mailadres of bel met GRAS via 050 - 312 33 95 (bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag).

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader