Gronings Vuur - Tussen de Coulissen

30 november 2019 t/m 1 december 2019, BaronTheater in OPENDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gronings Vuur reist in 1,5 jaar tijd van gemeente naar gemeente door de provincie Groningen. In november en begin december 2019 zijn we in de gemeente Westerkwartier. Gronings Vuur in het Westerkwartier gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden ...

Lees meer

Gronings Vuur reist in 1,5 jaar tijd van gemeente naar gemeente door de provincie Groningen. In november en begin december 2019 zijn we in de gemeente Westerkwartier.

Gronings Vuur in het Westerkwartier gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden van jong en oud, over vroeger, nu en de toekomst. En er is nieuws. Ondernemend nieuws en shownieuws uit het Westerkwartier. Regisseur/theatermaker Maaike van den Hoek brengt dit allemaal samen en ontwikkelt de eindpresentatie ‘Tussen de Coulissen’.

WAT GAAT ER ZOAL GEBEUREN?

Spelers van Hyperactief (Toneelvereniging Gastvrij) en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verdiepen zich in relaties: vroeger, nu en in de toekomst. 
Bewoners van de Hornerheem brengen nieuws uit het Westerkwartier: shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en beelden van vroeger. 
Mien Westerkwartier brengt verhalen uit Land-Ver-Huus 
In het scholenproject Theaterburgers leren kinderen van OBS De Kromme Akkers uit Garnwerd hoe burgerschap werkt. Hoe functioneert onze democratie? Wie weet wat ze allemaal willen! Wordt het een crossbaan of een kunstwerk? Hoe zien droomhuizen eruit?
DeClick presenteert de resultaten uit de workshops play in a band/bandcoaching en beats/ muziek maken in Ableton Live
Taalvrijwilligers en cursisten NT2 van de vier Taalhuizen hebben zich verdiept in de vraag: “Wat neem je mee van het ene naar het andere land?”. Een aantal verhalen laten zij horen.

EINDPRESENTATIE ‘TUSSEN DE COULISSEN’

Op zaterdag 30 november (aanvang 19.30 uur) en zondag 1 december 2019 (aanvang 14.00 uur) is ‘Tussen de Coulissen’ te zien voor publiek in het BaronTheater in Opende. De eindpresentatie zal ongeveer 2,5 uur duren. 

Tussen de bedrijven door is er ruimte voor ontmoeting, verhalen en hapjes.

LOKAAL TEAM WESTERKWARTIER

Maaike van den Hoek: theatermaker/regisseur
Roel Hoekstra, Joren van de Ploeg, Niels Cazemier: productie en techniek, social media/PR
Bert op ’t Ende: Theaterburgers
Aafke Hoek: workshops Wat neem je mee?
Roelof Croeze: regie Hyperactief
Trea Wegter: ondersteuning Hornerheem
Anneke Ekhart: Beeld in vorm
Anja Reenders: De Verhalen van Groningen
Sander Koning: DeClick

Met medewerking van Platform Westerkwartier, Mien Westerkwartier, medewerkers en vrijwilligers van de Taalhuizen Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn, Roelie Schipper, Ineke Punte, Doutzen Sloterdijk, Alpha College, Stichting De Zijlen, Toneelvereniging Gastvrij uit Grootegast, Jeugdtheaterschool Zuidhorn, Groninger Archieven (Dineke van der Wal), René Ruiter (camera en montage), Jan Meiborg (compositie en sounds), Sandra van den Steen (vocals), Kunstbedrijven Westerkwartier (Roelf Postma), De Rijdende Popschool (Niels Steenstra), Biblionet Groningen, VRIJDAG, Greet Nieuwland, medewerkers en vrijwilligers van het BaronTheater te Opende.

SUBSIDIEGEVERS EN SPONSOREN

Provincie Groningen, Scholten-Kammingafonds, stichting Beringer Hazewinkel, VSBfonds, PBCF Groningen, gemeente Westerkwartier, BaronTheater Opende

Lees minder

Links

Data en tijden

za 30 november 2019 : 19:30 - zo 1 december 2019

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

BaronTheater
Verbindingsweg 9
9865 TE OPENDE
0594 659550
www.barontheater.nl
info@barontheater.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader