Gronings Vuur - Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou

11 oktober 2019 t/m 13 oktober 2019, Enne Jans Heerd in WINSUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Theatermaker Theo de Groot toont de rijkdom van Het Hogeland op een bijzondere locatie. Reis door de provincie Gronings Vuur reist in anderhalf jaar tijd door alle plattelandsgemeenten van de provincie Groningen. Met Verhalencafé's, workshops, werkplaatsen en speciale projecten...

Lees meer

Theatermaker Theo de Groot toont de rijkdom van Het Hogeland op een bijzondere locatie.

Reis door de provincie

Gronings Vuur reist in anderhalf jaar tijd door alle plattelandsgemeenten van de provincie Groningen. Met Verhalencafé's, workshops, werkplaatsen en speciale projecten wordt met kunst en cultuur in vier weken tijd opgehaald wat er speelt in de gemeente. 

Dit wordt aan het eind van deze vier weken getoond in een eindpresentatie, gemaakt door een theatermaker. In september zijn we gestart in Het Hogeland, waar theatermaker Theo de Groot aan het werk is gegaan met lokale makers, muzikanten, een schrijver en een fotograaf.  Zij halen met cultuur op wat verteld moet worden over Het Hogeland. Dit komt allemaal samen in de eindpresentatie in de Enne Jans Heerd, een prachtige locatie op de wierde Maarhuizen (vlakbij Winsum). Vertellers en muzikanten nemen het publiek mee op een bijzondere reis in de presentatie ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’.

Actuele kwesties in Groningen

Theatermaker Theo de Groot maakt al sinds 2009 met Stichting Peerd theatervoorstellingen in de provincie Groningen, óver de provincie Groningen.
Zelf zegt hij daarover: “Ik ben in mijn werk altijd op zoek naar actuele kwesties in Groningen. Daarbij laat ik me inspireren door de Groninger taal, cultuur en geschiedenis, om zo verbanden tussen heden, verleden en toekomst te schetsen.” 

Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou

In de Enne Jans Heerd wordt het publiek meegenomen op een bijzondere reis door Het Hogeland. Muzikanten uit het gebied zijn, samen met componist Arend Gerds, op zoek gegaan naar 'het Geluid van Het Hogeland', terwijl jongeren tijdens workshops en in de werkplaats 'DeClick' experimenteren met digitaal componeren. Acteurs/vertellers nemen het publiek mee op een reis door het verleden, heden en de toekomst van de gemeente. 

Wat maakt Het Hogeland tot wat het nu is? En hoe gaat het verder? Door middel van beelden, muziek en verhalen komt de geschiedenis tot leven, ervaren we het heden en krijgen we een blik op de toekomst. Dit gebeurt zowel buiten, in de open lucht, als binnen in de schuur van de Enne Jans Heerd.

Partners

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen. DeClick, De Verhalen van Groningen, VRIJDAG, Biblionet Groningen en de Groninger Archieven zijn partners in het project en dragen bij aan het geheel. Voor de editie Het Hogeland komen daar (onder andere) nog bij: gemeente Het Hogeland, Muziekschool Hunsingo, Mensenwerk Hogeland, Cultuurerf Andledon, diverse muziekverenigingen, Openluchtmuseum Het Hoogeland, Hogeland in Beeld, lokale acteurs, kunstenaars en cultuurinstellingen. 

Extra informatie

De presentatie vindt gedeeltelijk in de buitenlucht plaats. Trek dus warme kleren aan en draag stevige schoenen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 11 oktober 2019 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Enne Jans Heerd
Maarhuizen 3
9951 TB WINSUM
06-41910316
www.ennejansheerd.nl
hallo@ennejansheerd.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader