Groningse Nieuwe #95: Het Groene Goud

21 mei, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Is het mogelijk om spruitjesparfum te maken? Op zaterdagmiddag 21 mei weten we meer: dan gaat, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #95, de 28-minuten durende feelgood komediefilm 'Het Groene Goud' van de Groninger filmmaker Fedde Hoekstra in première in Forum Groningen. De film gaat...

Lees meer

Is het mogelijk om spruitjesparfum te maken? Op zaterdagmiddag 21 mei weten we meer: dan gaat, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #95, de 28-minuten durende feelgood komediefilm 'Het Groene Goud' van de Groninger filmmaker Fedde Hoekstra in première in Forum Groningen.

De film gaat over de rebelse Jelle die de biologische spruitjesboerderij van zijn zweverige moeder probeert te redden van overname door een agrarisch misdaadkartel. Daartoe zet hij de experimenten van zijn voor gek verklaarde overgrootmoeder voort om parfum van spruitjes te maken.

'Het Groene Goud' is de vijfde film van Hoekstra uit de serie 'DEAL', de in 2014 gestarte reeks korte speelfilms rond innovatieve techniek en de transitie naar duurzaamheid in de provincie Groningen.

Hoekstra is actief als regisseur, schrijver, acteur en producent en werkt momenteel geestdriftig aan een nieuwe serie en de speelfilms 'Straaljager', een film noir gesitueerd in het nachtleven van Groningen, en 'Jildau', een speelfilm gebaseerd op de roman 'Het Zondagsbed' van Theun de Vries.

Groningse Nieuwe wordt georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap en vangt aan om 16:15.

De filmmiddag begint met de voorfilm 'STONE!' over het maken van een hennepbaksteen, gevolgd door 'Het Groene Goud' en wordt afgesloten met een Q&A met de filmmaker.

De entree bedraagt 5 euro en kaarten kunnen worden gekocht op forum.nl en aan de kassa van het Forum.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 16:15 - 17:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 5.00 € 5.00

Voorverkoop: forum.nl.

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl

€ 5,00