Groningse Nieuwe #98: Waddenzeevolk

26 november, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Première 'Waddenzeevolk' tijdens Groningse Nieuwe in Forum Groningen Daar ergens op de Wadden, achter de zeedijk, vindt een vooralsnog onbekend zeevolk hun thuis: het Waddenzeevolk! Op zaterdagmiddag 26 november zal, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #98, de 35-minuten durende m...

Lees meer

Première 'Waddenzeevolk' tijdens Groningse Nieuwe in Forum Groningen

Daar ergens op de Wadden, achter de zeedijk, vindt een vooralsnog onbekend zeevolk hun thuis: het Waddenzeevolk!

Op zaterdagmiddag 26 november zal, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #98, de 35-minuten durende magische kunstfilm 'Waddenzeevolk' van Groninger filmmaker en beeldend kunstenaar Koos Buist zijn Groninger première beleven in Forum Groningen. Buist liet legde eerder in zijn film 'Sloot' de mysteries van het slootleven bloot en laat nu, in zijn nieuwste in samenwerking met Stichting Beeldlijn geproduceerde film, flink zijn fantasie spreken over een semi-aquatisch Waddenzeevolk.

De hoofdpersoon van de film, die als kind tijdens een bijna doodervaring in de kolk geconfronteerd wordt met dit volk, verliest zichzelf in de zoektocht naar hun oorsprong. Deze oorsprong blijkt onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis, overstromingen en mythes van het polderland. Omsloten door de zeedijk in het gestructureerde en gekanaliseerde polderland, lijkt hun bestaan onvoorstelbaar.

Echter daar achter de dijk in de kwelder begint hun spoor dat leidt naar zee. Daar vindt de hoofdpersoon zijn eigen oorsprong door een grenzeloze liefde tussen de vogel en de vis. De filmmuziek van Emil van Steenwijk neemt je mee op deze poëtische zoektocht voorbij de grens van land, lucht en zee.

Groningse Nieuwe wordt georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap en vangt aan om 16:00 in zaal 5. De filmmiddag wordt afgesloten met een Q&A met de filmmaker. De entree bedraagt 5 euro en kaarten kunnen worden gekocht op forum.nl en aan de kassa van het Forum.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 5.00 € 5.00

Voorverkoop: forum.nl/nl/agenda/groningse-nieuwe-98-waddenzeevolk.

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl

€ 5,00