Gruno's Postharmonie Groningen

9 juli, Nieuwe Markt in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Om te vieren dat er weer concerten gegeven kunnen worden zonder beperkende maatregelen heeft Gruno’s Postharmonie Groningen een concert reeks georganiseerd. De première van deze reeks vond plaats in zonovergoten Roden. Op zaterdag 9 juli eindigt de concert reeks op de Nieuwe Markt te Groningen. Het...

Lees meer

Om te vieren dat er weer concerten gegeven kunnen worden zonder beperkende maatregelen heeft Gruno’s Postharmonie Groningen een concert reeks georganiseerd. De première van deze reeks vond plaats in zonovergoten Roden.
Op zaterdag 9 juli eindigt de concert reeks op de Nieuwe Markt te Groningen. Het concert begint om 15.00 uur.

Het concert duurt circa anderhalf uur en is vrij toegankelijk. Omdat er geen slechtweeralternatief is, gaat het concert alleen door bij droog weer. Op het programma staat muziek van onder anderen Phil Collins, Earth Wind & Fire en Ed Sheeran. Ook worden enkele nummers gespeeld samen met zangeres Sietske Kleine Schaars.

In februari 2020 gaf Gruno’s Postharmonie haar laatste concert voor de start van de Corona-pandemie. Daarna zijn er wel periodes geweest dat er kon worden gerepeteerd, maar geplande concerten bleken telkens geen doorgang te kunnen vinden. Deze concertreeks zijn de eerste concerten die de Postharmonie in bijna tweeëneenhalf jaar heeft gegeven.

Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en bestaat dit jaar 111 jaar. Al die jaren is de Postarmonie toonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt als enig Gronings harmonieorkest in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie, en behoort daarmee tot de beste amateurorkesten van Nederland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars, in de afgelopen periode chef-dirigent van meerdere militaire beroepsorkesten (Marinierskapel, Nationaal Politieorkest en Orkest Koninklijke Marechaussee).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 9 juli 2022 : 15:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Nieuwe Markt
Nieuwe Markt
9712 JG GRONINGEN

gratis