Gumbo & the Monk

17 juni 2023, Rensentheater in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Verhalen van de juke joints op de katoenplantages tot Chicago en Detroit. Gumbo & the Monk! Gumbo & the Monk nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de ...

Lees meer

Muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Verhalen van de juke joints op de katoenplantages tot Chicago en Detroit.

Gumbo & the Monk!

Gumbo & the Monk nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grotestadsblues van Chicago en Detroit.
Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk en de traditionele handgemaakte instrumenten laten ze de authentieke klank van de oer-blues weer herleven. De instrumenten die ze gebruiken (de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow) zijn door Gumbo met de hand gebouwd op dezelfde manier zoals de landarbeiders op de katoenplantages dat deden van afgedankte materialen. Omdat zij geen gitaar konden kopen waren deze ‘primitieve’ instrumenten voor hen hèt medium om hun gevoel in te kunnen uiten. Mede hierdoor heeft de blues zijn kenmerkende geluid gekregen.

Tussen de nummers door vertelt The Monk korte verhaaltjes en anekdotes over de bluesgeschiedenis, de nummers en de gebruikte instrumenten. Naast enkele traditionals spelen ze nummers van oa. Robert Johnson, Muddy Waters, Howlin’ Wolf en John Lee Hooker.

Uiteraard in het Rensentheater!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 17 juni 2023 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 19.50

Waar is het?

Rensentheater
Hoofdstraat 18
7811 EP EMMEN

€ 19,50