Gumbo & The Monk

19 november, 't Kleine Kerkje in GIETERVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gumbo & The Monk nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote stadsblues van Chicago en Detroit. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk en de traditionele handgemaakte ...

Lees meer

Gumbo & The Monk nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote stadsblues van Chicago en Detroit.

Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk en de traditionele handgemaakte instrumenten laten ze de authentieke klank van de oer-blues weer herleven. De instrumenten die ze gebruiken (de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow) zijn door Gumbo met de hand gebouwd op dezelfde manier zoals de landarbeiders op de katoenplantages dat deden van afgedankte materialen. Omdat zij geen gitaar konden kopen waren deze ‘primitieve’ instrumenten voor hen het medium om hun gevoel in te kunnen uiten. Mede hierdoor heeft de blues zijn kenmerkende geluid gekregen.

Tussen de nummers door vertelt The Monk korte verhaaltjes en anekdotes over de bluesgeschiedenis, de nummers en de gebruikte instrumenten. Naast enkele traditionals spelen ze nummers van o.a. Robert Johnson, Muddy Waters, Howlin’ Wolf en John Lee Hooker.

Gumbo & The Monk brengen hun intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 19 november 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.00 € 12.00

Voorverkoop: www.hetkleinekerkje.nl.

Waar is het?

't Kleine Kerkje
Broek 2
9511 PT GIETERVEEN
www.hetkleinekerkje.nl
info@hetkleinekerkje.nl

€ 12,00