Haal de haven in huis

17 oktober t/m 19 december, Het Tripgemaal in GERSLOOT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jan Roos exposeert met een nieuwe selectie werk in Het Tripgemaal Gersloot. Net als de zee, de vogels en de schepen, is Jan Roos een vast gegeven in de haven van Harlingen, waar hij op zijn eigen tijdloze wijze de steeds veranderende gang van zaken vastlegt op zijn tekeningen en schilderijen. In He...

Lees meer

Jan Roos exposeert met een nieuwe selectie werk in Het Tripgemaal Gersloot.

Net als de zee, de vogels en de schepen, is Jan Roos een vast gegeven in de haven van Harlingen, waar hij op zijn eigen tijdloze wijze de steeds veranderende gang van zaken vastlegt op zijn tekeningen en schilderijen. In Het Tripgemaal is dit najaar een nieuwe selectie van zijn werk te zien tijdens de verkooptentoonstelling: Haal de haven in huis.

Iedere dag is Jan Roos in de haven van zijn woonplaats te vinden. ’s Morgens met een schetsboekje en aan het eind van de middag meestal met zijn schildersspullen. Het liefst werkt hij een beetje onzichtbaar. Tegen de schemering is een goed moment en heel kenmerkend voor zijn werk, dat zich afspeelt op de grens van licht en donker en op de rand van land en water. Ogenschijnlijk achteloze zaken vereeuwigt Roos op papier, doek of wat hij maar voor handen heeft, zoals verpakkingsmateriaal of papieren zakken.

Zoals Sjoerd de Vries het riet schilderde en Klaas Gubbels koffiepotten, zo heeft Jan Roos zich ontfermd over de haven. In zijn wereld spelen meeuwen, trossen touw, scheepsboegen, steigers en lassers de hoofdrol. Wat op het eerste gezicht ruw, robuust en roestig lijkt, krijgt een heel eigen lading.

In het boek Harlingen Haven met tekeningen van Roos legt Wim Noordhoek de verbinding tussen de aantrekkingskracht van kunst en zee: ‘Het raadsel van de zee. Waarom ga je terug naar een kunstwerk? Omdat het altijd nog wat te raden overlaat. En zo is het ook met de zee. Langs de waterlijn wil je lopen. In het zicht van de oneindigheid.’

Kunstliefhebber en Jan-Roos-kenner Atze Hoogeveen opent de tentoonstelling op zondag 17 oktober om 15:00 uur. De expositie is vanaf deze datum te zien iedere zondagmiddag tot en met 19 december.

Wil je naar de opening komen 17 oktober 2021 meld je dan aan via: tripgemaal@gmail.com

Lees minder

Links

Data en tijden

zondag 17 oktober 2021 t/m zondag 19 december 2021

zondag : 13:00-17:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Het Tripgemaal
Hooivaartsweg 14
8457 EE GERSLOOT
06 16404815
tripgemaal@gmail.com

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader