HAIM

8 september t/m 19 september, Eemshaven in Groningen

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziektheater in en over de Eemshaven  8 t/m 19 september 2021 De Eemshaven: een gebied waar gedurende één mensenleven alles veranderde. In het hart van de zeehaven, met zeecontainers, havenkranen en windmolens als decor, speelt PEERD Theater: HAIM.   Jouw theaterstoel ...

Lees meer

Muziektheater in en over de Eemshaven 
8 t/m 19 september 2021

De Eemshaven: een gebied waar gedurende één mensenleven alles veranderde. In het hart van de zeehaven, met zeecontainers, havenkranen en windmolens als decor, speelt PEERD Theater: HAIM.
 
Jouw theaterstoel staat op een plek waar nooit eerder een theaterstoel stond, middenin het gebied waar het om gaat. Aan de hand van scènes, videoprojecties, interviews, live muziek en een 16-koppig koor nemen we je mee langs het turbulente verhaal van het Eemshavengebied. Een verhaal over thuisgevoel, verandering, acceptatie, desillusie en over hoop. 

In HAIM ontmoet je de bevlogen ingenieur Johan van Veen (Max Sietsema), geboren in het Groningse Uithuizermeeden. Hij was de bedenker van zowel het Deltaplan als de Eemshaven en voorzag de watersnoodramp van 1953. In 1959 stierf hij aan een hartaanval, in de trein op weg naar een vergadering over......juist: de Eemshaven. 
 
In HAIM leiden twee gidsen (Roger Goudsmit en Janneke Jager) hem terug naar zijn geboortehuis waar hij wordt geconfronteerd met de toekomst. Hij ziet de opening van de Eemshaven door koningin Juliana, de vrolijke Butterfahrten naar Borkum, de grote stilstand maar ook de enorme sprong voorwaarts, het verlies van landbouwgrond en de omvangrijke energieplannen. Kan Van Veen het nog allemaal overzien? Blijft hij geloven in zijn plannen of leert hij ook te luisteren naar de mensen om hem heen? En zal hij zelf ooit weer HAIM zijn in het gebied waar hij zich vroeger zo thuis voelde? Het gebied waar hij ooit zelf over schreef:
 
"Men gaat zich hechten aan de bodem, waar de voetstappen
van de voorouders zo duidelijk zijn ingeprent." 

HAIM is de 10e voorstelling van PEERD Theater en daarom pakt PEERD Theater groot uit met een voorstelling op deze locatie in het waddengebied. HAIM is een coproductie van PEERD Theater en het Volksoperahuis. 

Overnachtingsmogelijkheden vind je hier.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 12 september 2021 : 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 25.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Aan de kade (Eemshornweg 9)
Eemshornweg 9
9979 XK EEMSHAVEN

Gerelateerde evenementen

Loader