Han Bennink & Oscar Jan Hoogland

11 december, Brouwerij Martinus in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Drumlegende Han Bennink en pianist Oscar Jan Hoogland spelen o.a. stukken van hun cd: 'Goede Reis' waarbij improvisatie centraal staat. Jazzlegende Han Bennink drumt niet alleen onwaarschijnlijk goed, maar haalt ook de meest onwaarschijnlijke geluiden uit de meest onwaarschijnlijke objecten. Hij be...

Lees meer

Drumlegende Han Bennink en pianist Oscar Jan Hoogland spelen o.a. stukken van hun cd: 'Goede Reis' waarbij improvisatie centraal staat.

Jazzlegende Han Bennink drumt niet alleen onwaarschijnlijk goed, maar haalt ook de meest onwaarschijnlijke geluiden uit de meest onwaarschijnlijke objecten. Hij begon zijn carrière op vijfjarige leeftijd met drummen op de keukenstoel en is daarna is nooit meer opgehouden!
Bennink is één van de pioniers van de Nederlandse improvisatiescene. Hij richtte in 1967 samen met Micha Mengelberg en Willem Breuker het legendarische muziekantencollectief Instant Composers Pool (ICP) op, waarmee hij tot ver over de grens bekend werd.

De godfather van de Nederlandse impro is dit jaar 80 jaar geworden. Dat gaan we vieren in de mooie Brouwerij Martinus!

Oscar Jan Hoogland is het enfant terrible van de Nederlandse improvisatie-scene en is daarmee zonder meer gewaagd aan Han Bennink. Hij gebruikt elk geluid als stimulans voor improvisatie, niet alleen op de piano maar ook op oude synthesizers, gitaar, een draaitafel, speelgoed en zelfs een gokautomaat. In al zijn projecten laat hij een Misha Mengelberg-achtig intellect zien dat net zo gericht is op meta-muziek als op het ontdekken van nieuwe ideeën en het leveren van muzikale input.
Han Bennink en Oscar Jan Hoogland namen in 2020 het album ‘Goede Reis!’ op. Van dit album zullen er stukken worden gespeeld in de Brouwerij Martinus.

....'Beide musici hebben prachtige melodieën en eigenhandig geknede harmonieën toegevoegd op de cd. Soms zo theatraal dat je er waarlijk door wordt ontroerd en dan weer contrapuntisch zoals op de hele cd gebeurt. Dit alles maakt dat Goede Reis letterlijk moet worden opgevat. Wie met Hoogland en Bennink die reis onderneemt, komt met een opgeruimd gemoed de rest van de dag door.....'
- Rinus van der Heijden, jazznu.com

'Oscar Jan Hoogland is een punk-pianist. Een goeie, zijn spel jaagt mijn adem op, al begrijp ik niet wat ik hoor. Vanwaar ik zit, kan ik op zijn handen kijken en nog kan ik ’m niet volgen. Hij gaat trouwens op de toetsen tekeer als een slagwerker. Dat komt van pas, want hij speelt samen met een legendarische slagwerker: Han Bennink.’
– Joyce Roodnat, NRC


Oscar Jan Hoogland – piano, Han Bennink – drums

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 11 december 2022 : 15:30 - 17:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 15.00 € 15.00
CJP : € 8.00

Toelichting: studentenkorting (8 euro) alleen verkrijgbaar aan de deur.

Voorverkoop: https://www.eventbrite.nl/e/416233815547.

Waar is het?

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32
9711 CX GRONINGEN

€ 15,00